Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:06:34

Польський експерт з місцевого самоврядування відвідав Чернігівщину

22.09.2016   08:01Агенцiя

Польський експерт з місцевого самоврядування фонду «Школа лідерів» Пшемислав Майор із робочим візитом відвідав об’єднані громади Чернігівщини, які є учасниками проекту з впровадження громадських консультацій.

Експерт побував у Деснянській, Кіптівській (Козелецький район) та Вертіївській (Ніжинський район) об’єднаних територіальних громадах, що цього року долучилися до проекту «Без мешканців не вдасться.

Громадські консультації як стандарт функціонування об’єднаних громад». П.Майор поспілкувався із керівниками громад, дізнався про результати перших проведених консультацій. Зокрема, у Вертіївці проведено анкетування щодо будівництва центру дозвілля із спортивним комплексом, а в Кіптях – анкетування про впорядкування території біля сільського будинку культури.

Деснянська громада схвалила положення, але консультації тільки планують. Також він ознайомився з досягненнями громад у вигляді відремонтованих дитячих садків і шкіл, місцевих доріг, що стало можливим завдяки державній підтримці та збільшенню у результаті реформи надходжень місцевих бюджетів.

На думку експерта з місцевого самоврядування, в українських громадах починаються зміни, які у Польщі відбулися 25 років тому. П.Майор вважає, що передача більших повноважень на місця вимагає від жителів громад більшої активності і відповідальності у прийнятті рішень. «Головне – не звертати з обраного шляху. Успішно долати проблеми, і не зупинятися», - порекомендував він представникам влади і мешканцям перших об’єднаних громад Чернігівщини.

Представники громад висловили зацікавленість і в подальшому проводити консультації із жителями щодо важливих місцевих питань.
Довідка: Проект «Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об'єднаних громад»  реалізується Фондом «Школа лідерів» (Варшава) та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ і співфінансується із коштів Польсько-канадської програми підтримки демократії у рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща і Уряду Канади.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.