Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:22:24

Поліція прозвітувала про підсумки "Місячника безпеки дорожнього руху"

16.09.2016   07:49Агенцiя

Правоохоронці, відповідальні за безпеку дорожнього руху, відзвітували перед журналістами про проведені профілактичні заходи на території Чернігівської області в рамках Всеукраїнського місячника безпеки дорожнього руху.

У брифінгу взяли участь керівник відділу Управління превентивної діяльності ГУНП Андрій Вовк та заступник начальника Управління патрульної служби поліції у місті Чернігові Ігор Лисенко.
Головним завданням профілактичних заходів було зниження рівня аварійності та дорожньо-транспортного травматизму на автошляхах міста і області.

На підставі проведеного аналізу стану аварійності та тяжкості наслідків ДТП було проведено відпрацювання обласного центру, а також районів та населених пунктів області. Працівники підрозділів превентивної діяльності в ході нагляду за дорожнім рухом за місяць виявили 1575 порушень Правил дорожнього руху України. Ще 543 порушення правил дорожнього руху були зафіксовані безпосередньо патрульною поліцією м.Чернігова.

Відносно 204 водіїв складені протоколи за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. За порушення правил обгону інспекторами поліції винесено 41 постанову. Ще 95 п’яних водіїв зафіксували патрульні поліцейські.

На початку вересня головна увага «вартових доріг» була прикута до навчальних закладів. 1 вересня у Всеукраїнський «День знань» поліцейські підрозділів превентивної діяльності, в тому числі патрульна поліція, несли службу в посиленому режимі, охороняючи публічний порядок і безпеку на територіях шкіл та на пішохідних переходах в безпосередній близькості від навчальних закладів.

В рамках профілактичних заходів «Увага! Діти на дорозі» протягом першої декади місяця поліцейські відвідали кожну школу, де провели тематичні заходи та профілактичні лекції з тематики безпеки дорожнього руху, ретельно роз’яснюючи неповнолітніми вимоги правил дорожнього руху та наслідки їх невиконання.

Посиленому контролю поліції був підданий і технічний стан транспорту, особливо шкільних автобусів.

Також проведено спільні рейди з територіальними підрозділами Укртрансбезпеки, під час яких виявлено 5 фактів здійснення пасажирських перевезень без ліцензії.

Після доповіді виступаючих, керівники відповідних підрозділів поліції відповіли на численні запитання журналістів. В цілому, прес-конференція пройшла жваво і змістовно.

На сам кінець, підводячи підсумки зустрічі, поліцейські звернулися до представників засобів масової інформації щодо подальшої співпраці у напрямку профілактики аварійності на дорогах області.


Для довідки:

З 12 серпня по 12 вересня поточного року на території Чернігівської області сталося 63 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, в яких 12 осіб загинуло та 76 отримали травмування. Безпосередньо в місті Чернігові трапилося 102 ДТП, з яких з постраждалими 23 автоаварії, в яких травмувалося 26 осіб.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини