Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:55:18

Професіонали з КП "Чернігівводоканал" змагатимуться у вмінні зварювати труби

06.09.2016   10:48Агенцiя

прийме участь у щорічному конкурсі на краще підприємство водопровідно-каналізаційного господарства України у номінації «Кращий зварник пластмасових трубопроводів».

Змагання зварників відбудеться 7 вересня в рамках науково-практичної конференції "Модернізація житлово-комунального господарства – основа забезпечення належного рівня якості життя та сталого розвитку громад. Опалювальний сезон 2016-2017. Проблеми. Шляхи вирішення" та ІІ-ї Міжнародної спеціалізованої виставки "ВОДА ТЕПЛО БУДИНОК", які проходитимуть в м. Київ з 6 по 9 вересня.

6-9 вересня 2016 року в м. Київ відбудеться науково-практична конференція "Модернізація житлово-комунального господарства – основа забезпечення належного рівня якості життя та сталого розвитку громад. Опалювальний сезон 2016-2017. Проблеми. Шляхи вирішення" та ІІ-га Міжнародна спеціалізована виставка "ВОДА ТЕПЛО БУДИНОК".

Заходи проводитимуться за підтримки Комітету Верховної Ради України  з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Клубу мерів. Організатори виставки – асоціація міст України, асоціація "Укрводоканалекологія", асоціація "Укртеплокомуненерго", асоціація управителів житла.
У рамках заходів буде проведено круглі столи на актуальні теми у сфері  розвитку житлово-комунального господарства, фінансово-економічного стану підприємств галузі, сертифікації процесів в галузі, питань енергозбереження та готовності підприємств до проходження опалювального сезону 2016-2017 року.
В рамках заходу відбудеться щорічний конкурс на краще підприємство водопровідно-каналізаційного господарства України у номінації «Кращий зварник пластмасових трубопроводів». Організатором конкурсу виступило ТОВ «Євротрубпласт». До участі у конкурсі допускаються команди підприємств водопровідно-каналізаційної служби. Зварник повинен мати підтверджуючий документ про проходження навчання за спеціальністю «Зварювання труб з полімерних матеріалів».

Питання якості будівництва нових та реконструкції старих зовнішніх водопровідних мереж з застосуванням полімерних труб є одним з важливих питань у сфері будівництва. Якщо питання якості та відповідності національним стандартам поліетиленової труби залишається на совісті виробників труб, то питання підготовки професійних кадрів (зварники пластмас та керівники зварювальних робіт) для  організацій, які займаються експлуатацією зовнішніх водопровідних та каналізаційних мереж, залишається відкритим.

Конкурс дає можливість реально оцінити професійний рівень підготовки спеціалістів підприємств та перейняти передові технології  та навички. Основна мета проведення конкурсу –  підвищення технічного рівня фахівців підприємств галузі та популяризація застосування полімерних труб у сучасних інженерних мережах. Зазвичай змагання складаються з двох етапів: теоретичної частини і практичного конкурсного завдання.  Під час теоретичного іспиту конкурсанти повинні показати знання термінології, зокрема назв та сфери можливого застосування фасонних виробів, які використовуються при будівництві та ремонті водопровідної та каналізаційної мереж. Практичний іспит складається із зварювання та монтажу вузла з поліетиленових труб та фасонних  деталей за представленою  схемою.  

Участь у конкурсі на краще підприємство водопровідно-каналізаційного господарства України у номінації «Кращий зварник пластмасових трубопроводів» приймуть і найкращі професіонали КП «Чернігівводоканал». Розраховуємо на перемогу!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини