Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:14:57

Об’єднані громади розпочали громадські консультації

31.08.2016   08:06

Три об’єднані громади Чернігівщини – Деснянська, Кіптівська та Вертіївська, які є учасниками проекту «Без мешканців не вдасться», затвердили положення про громадські консультації та почали застосовувати документ на практиці.

У Кіптівській об’єднаній громаді минулого тижня стартувало анкетування щодо облаштування території у центрі села Прогрес. За словами начальника відділу культури ОТГ Ірини Дубик, поблизу будинку культури у рамках декомунізації було знесено пам’ятник Леніну, тож виникла необхідність облаштувати територію. «Ми вирішили провести громадську консультацію і спитати думку мешканців з цього питання», - зазначила вона.

Серед жителів села поширено анкети, у яких пропонується відповісти на кілька питань. Місцева влада цікавиться думкою мешканців, як саме варто облаштувати територію, що варто встановити на місці пам’ятника, кому присвятити новий пам’ятний знак чи пам’ятник. Крім того, анкетування триває у мережі Інтернет.

Підсумки опитування будуть відомі за два тижні, але, за словами І.Дубик, уже сьогодні при попередньому розгляді анкет помітно, що жителі села виявлять активність та готові долучитися до робіт з облаштування території.

До речі, у центрі громади – у Кіптях – наприкінці минулого тижня відбулося відкриття центру надання адміністративних послуг. Голова Кіптівської об’єднаної громади Володимир Кучма переконаний, що децентралізація відкриває перед жителями сіл більше можливостей, але одночасно вимагає активності і відповідальності місцевих громад.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини