Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:27:50

Житель Херсонщини в Чернігові знайшов роботу і… кохану

31.08.2016   08:03Агенцiя

У народі кажуть: «Не було б щастя, так нещастя допомогло», й історія Василя Швалюка з Херсонщини – тому підтвердження. Переживши пекло війни, він, ніби в нагороду, отримав кохання. Тепер у Чернігові в учасника АТО є дружина, а роботу на новому місці йому допомогла знайти служба зайнятості.

Життя чоловіка кардинально змінилося в лютому 2015 року, коли він пішов на війну. На Донеччині в зоні АТО працював на бензовозі водієм-заправщиком. Нервова напруга, пережите та побачене далося взнаки. У вересні боєць був госпіталізований з гіпертонічним кризом.

Так він опинився далеко в тилу – на лікарняному ліжку в чернігівському госпіталі, де працювала Вікторія. Вони одразу відчули взаємну симпатію, й їхнє спілкування поступово переросло в справжнє почуття. Василь стверджує: він закохався у Вікторію з першого погляду, а через два місяці після знайомства зробив пропозицію. На початку грудня закохані одружилися.

«Найкращі ліки – це родина і робота», - переконаний боєць. Кохана, на щастя, була поруч, а от нелегкий шлях пошуку роботи був ще попереду. Василь гадав: з його досвідом роботи (до мобілізації працював водієм на сільгосппідприємстві – Авт.) він легко впорається із цим завданням. Спочатку шукав роботу, розраховуючи лише на власні сили, але всі зусилля виявилися марними, і тоді наполегливий та цілеспрямований чоловік, який звик «стукати у всі двері» звернувся за допомогою до Чернігівського міського центру зайнятості.

З притаманною йому завзятістю він ретельно дотримувався всіх рекомендацій фахівців служби зайнятості, був активним учасником різних групових та масових заходів, цікавився актуальними вакансіями. Спільні зусилля дали очікуваний результат – у серпні Василеві запропонували роботу контролера в Чернігівському тролейбусному управлінні.

«Нічого не робити, а просто жити на гроші, які отримуєш як безробітний, можна, але треба пам’ятати, що виплати рано чи пізно закінчуються. Та й сидіти вдома без діла, чоловікові не годиться, - говорить Василь Швалюк. – Тож дякую фахівцям служби зайнятості, які допомогли мені знайти роботу».

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.