Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:09:28

Захисники старовини Чернігова обговорили питання про недопущення будівництва біля Єлецького монастиря

09.08.2016   12:00

8 серпня відбулася нарада активістів Громадського комітету захисту історико-культурного середовища Чернігова.

Розглянуто організаційне питання щодо структури новоствореної організації та її діяльності. Вирішено розробити положення про Громадський комітет.

Обговорено заходи щодо збереження Будинку Полторацьких.

На чергову сесію міськради (11 серпня) виноситься питання щодо «Про внесення змін до переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, які підлягають приватизації у 2016 році». До переліку включена і будівля на проспекті Миру, 74. Вже кілька комісій запропонували виключити цей будинок із списку приватизації. Але, питання все-таки буде розглядатися на пленарному засіданні міськради.

Ця споруда збудована наприкінці ХІХ століття, має історичне значення. Тут мешкала родина лікарів Полторацьких.

У минулому будинок вирізнявся вишуканим різьбленням на карнизах та дверях, ґанок був оздоблений кованим металевим візерунком, з боку двору знаходилася веранда з різьбленими колонками.

Нині стара оселя (у комунальній власності) потребує термінових ремонтних робіт, у незадовільному стані дах та стіни будівлі.

Громадський комітет запропонував зняти це питання з розгляду порядку денного сесії, спільно із архітекторами та будівельниками провести обстеження технічного стану будинку та можливості проведення на ньому ремонтних робіт.

Одним з головних завдань Громадського комітету є зупинення будівництва біля Єлецького монастиря. Тож підтримано звернення мешканців міста (1150 підписів зібрано за кілька днів) щодо недопущення спорудження будинків біля Єлецького монастиря, на вул. Князя Чорного, 4-а. Вирішено направити відповідні листи Чернігівському міському голові В.А. Атрошенку та начальнику КП «Чернігівбудінвест» Чернігівської міської ради В.С. Горбатову.

Прийнято рішення закликати чернігівців взяти участь у засіданні містобудівної ради, де розглядатиметься історико-містобудівне обгрунтування щодо спорудження будинків на вул. Князя Чорного, 4-а (9 серпня о 16.00 у приміщенні міськради).

Запропоновано депутату міськради С.Воробйову виступити на сесії міськради (11 серпня) з інформацією про створення Громадського комітету, оголосити вище згадане звернення і закликати депутатів приєднуватися до новоствореної організації.

Як вже повідомлялося, 13 липня 2016 року, біля Єлецького монастиря відбулося підписання Меморандуму про створення Громадського комітету захисту історико-культурного середовища Чернігова. До його складу увійшли депутати міської та Новозаводської і Деснянської районних рад Чернігова, громадські активісти та представники низки громадських об’єднань.

 

Сергій Черняков, Громадський комітет захисту історико-культурного середовища Чернігова

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.