Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:14:44

Поліція охорони розповіла журналістам як подбати про безпеку майна та не стати жертвою крадіїв

30.07.2016   13:49Агенцiя

На необхідність вжиття практичних заходів по охороні власного житла звернули увагу чернігівців заступник начальника Управління поліції охорони в Чернігівській області Олександр Яришко та власниця приватного охоронюваного будинку Тетяна Маркашова.

Питання особистої безпеки та безпеки майна в цілому для кожної людини надзвичайно важливе. Погодьтеся, жодна нормальна людина не прагне, аби її помешкання обікрали. В наш час розслаблятися не можна навіть йдучи з дому на годину-дві. Адже деяким спритникам цього вистачає, аби винести з оселі геть усе цінне. «Непроханим гостям» достатньо цього часу, щоб нанести візит до Вашого помешкання та спричинити збитки.

- Як свідчить сумна статистика, зазвичай, особливо загострюється криміногенна ситуація в період відпусток та під час відсутності власників помешкань вдома: кількість крадіжок майна зростає в рази. За офіційними даними на території Чернігівської області з початку року було здійснено більше 6 тисяч крадіжок, - розповів заступник начальника Управління поліції охорони в Чернігівській області Олександр Яришко. - Наразі, під охороною поліції охорони області знаходяться 3,5 тисячі об’єктів, з яких жодного пограбування не зафіксовано.

- Поліція охорони – єдина в Україні охоронна структура, працівники якої мають визначені Законом права та повноваження на озброєну охорону та застосування владних функцій щодо правопорушників. Поліція охорони забезпечує централізовану охорону об’єктів та помешкань громадян від несанкціонованого доступу, - наголосив правоохоронець.

Звісно ж, існує багато способів захисту свого майна – це встановлення ґрат на вікнах, замки складної конструкції, а також надсучасні броньовані двері, в приватних будинках – собака на подвір’ї. Виходячи з дому, слід пам’ятати прості правила – перевіряйте, чи зачинені вікна та двері в помешканні, а від’їжджаючи у відпустку, просіть сусідів або близьких родичів приглядати за домівкою, також якомога менше повідомляйте про свою відсутність вдома – це стосується зокрема соцмереж. Будьте пильними, адже злодії стають дедалі винахідливішими.

- Натомість, як показує досвід, вже один тільки факт наявності в будинку охоронної сигналізації змушує багатьох злодіїв відмовитися від скоєння злочину, – зауважив Олександр Яришко, а також розповів про комплекс послуг, який надає поліція охорони та про процес встановлення і підключення сигналізації на об’єктах.

Розповів правоохоронець і про систему «Термінового виклику поліції».

- Кожна людина, яка стала свідком чи потерпілим внаслідок будь-якого правопорушення, може звернутися до працівників об’єкту, на якому знаходиться «тривожна» кнопка поліції охорони, з проханням викликати допомогу. Об’єкти, на яких встановлені такі кнопки, позначені жовто-синіми наліпками з написом «Терміновий виклик поліції», - проінформував Олександр Яришко.

У Чернігівській області встановлено близько 180 таких приладів. Як правило, їх можна знайти в людних громадських.

Власниця приватного охоронюваного будинку Тетяна Маркашова, до якої завітали журналістка телеканалу «Сівер-Центр» та заступник начальника Управління поліції охорони в Чернігівській області Олександр Яришко, поділилася враженнями від отриманих послуг поліції охорони. Вона встановила сигналізацію в будинку навесні, а до цього часу ставала жертвою крадіїв тричі. Шукаючи захисту від «непроханих гостей», жінка довірила свою безпеку та безпеку свого майна поліції охорони.

Клієнтка поліції охорони подякувала співробітникам служби за оперативність та акуратність під час проведення робіт зі встановлення сигналізації в її будинку та порекомендувала громадянам подбати про безпеку свого майна заздалегідь. На щастя, поки застосувати обладнання і перевірити оперативність прибуття поліцейських охорони у жінки нагоди не виникало.

- Тепер я спокійно сплю та можу залишити свою домівку, адже вона перебуває під надійним захистом, - запевнила Тетяна Маркашова.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини