Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:11:03

Виконком Чернігівської міськради прийняв рішення щодо "Депутатського фонду"

30.07.2016   13:47

28 липня в Чернігівській міській раді відбулось позачергове засідання її виконавчого комітету, на розгляд якого виносилося 7 питань.

Першим із них стало затвердження програми про використання коштів «Депутатського фонду».

Офіційна назва цього регуляторного акта – «Програма здійснення заходів, що не могли бути передбачені під час складання міського бюджету, та забезпечення діяльності депутатів Чернігівської міської ради на 2016 рік».

Програма передбачаєнадання кожному депутату міської ради права направити частину коштів міського бюджету на той напрямок, який цей депутат вважає пріоритетним. Таким чином депутат одержує додаткову можливість здійснити свої виборчі програми.  Фінансування має направлятися адресно, але тільки на:
-   здійснення соціального захисту громадян, які опинилися у скрутному становищі;
-   зміцнення матеріально-технічної бази закладів міста, які фінансуються з міського бюджету, об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Чернігова;
-   здійснення облаштування території міста.

На реалізацію програми передбачено 8,4 млн грн з міського бюджету. Половина цих коштів – а саме 4,2 млн грн, тобто по 100 тис грн на кожного депутата – мають спрямовуватися за загальним фондом бюджету, тобто можуть іти на здійснення видатків споживання. Це означає, що вони можуть використовуватися на будь-який напрямок роботи в окрузі, що не суперечить чинному законодавству.

Друга половина загальної суми має спрямовуватися за спеціальним фондом міського бюджету, а саме - бюджетом розвитку.

Цього року багато депутатів міської ради приєднались до ініціативи не розпорошувати ці кошти, а направити їх на здійснення капітального ремонту міждворових проїздів, включаючи приватний сектор.

Після схвалення виконкомом програма ще потребує затвердження депутатами на сесії міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини