Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:22:18

Прокуратурою області контролюється хід розслідування кримінального провадження за фактом забруднення річки Остер

30.07.2016   13:08

В мережі Інтернет поширено інформацію про забруднення річки Остер невідомими речовинами, що викликало масову загибель риби.

За вказаним фактом Ніжинською місцевою прокуратурою невідкладно розпочато кримінальне провадження за ст. 242 ч.2 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони вод), розслідування доручено Козелецькому відділенню поліції Ніжинського ВП Головного управління національної поліції в Чернігівській області.

За процесуального керівництва прокуратури невідкладно проведено ряд першочергових слідчих дій, ініційовано відібрання уповноваженими органами державного контролю проб води для проведення мікробіологічних, санітарно-гігієнічних та гідрохімічних досліджень.

Також, як повідомлено в засобах масової інформації, Міністерством екології та природних ресурсів України утворено міжвідомчу робочу групу з питань забруднення річки Остер.

Враховуючи наведене, з метою забезпечення повного та неупередженого розслідування злочину, скеровано відповідний запит на адресу Міністра екології та природних ресурсів України О. Семерака щодо отримання відповідних висновків вказаної групи для їх долучення до матеріалів кримінального провадження.

Враховуючи суспільну значимість, хід розслідування перебуватиме на постійному  контролі керівництва прокуратури області.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини