Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:55:38

"Соломія" вже допомагає

28.07.2016   12:18

За ініціативи групи батьків, які виховують та доглядають дітей з інвалідністю та за сприяння Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, клієнтами якого є більшість таких сімей, у Ніжині створено нову громадську організацію «Ніжинська міська організація батьків та дітей з особливими потребами «Соломія»».

Організацію вирішили назвати ім’ям ніжинської дівчинки, яка народилась із тяжкою і рідкісною вадою серця та своїм коротким життям об’єднала зусилля багатьох небайдужих людей у прагненні її врятувати.

Усі благодійні кошти, зібрані на оперативне лікування немовляти, сім'я, що перебувала під соціальним супроводом центру, передала на порятунок інших людей, здебільшого дітей, а також на ремонт частини приміщення дитячого відділення міської лікарні та придбала офтальмологічне обладнання для лікування дітей з вадами зору. І вже за власні кошти встановила на алеї центрального міського парку імені Т. Шевченка лаву для відпочинку з табличкою, на якій зроблено написи: «Від янголятка Соломійки – добрим серцям» та «Раз добром зігріте серце вік не прохолоне» Т. Шевченко».

За короткий період, від виникнення ідеї створення ГО «Соломія» до її реєстрації, ініціативній групі у складі батьків дітей з особливими потребами вдалося досягти значних результатів спільної роботи: за підтримки депутатів міської ради добавлено бюджетні кошти для забезпечення дітей-інвалідів ліками на пільгових умовах; при дитячій поліклініці відкрито новий офтальмологічний кабінет із сучасним обладнанням для корекції зору у дітей; у тісній співпраці із міським центром соціальних служб для сімей, в яких є діти з вадами здоров’я, організовано декілька святкових та освітньо-розважальних заходів із залученням волонтерів та спонсорів; створено сайт організації; один із членів її ради побував на семінарі з обміну досвідом реабілітації осіб з інвалідністю в м. Умань; із залученням професійних фотографів започатковано благодійну фотосесію «Життя прекрасне» - для сімей, в яких виховуються діти з особливими потребами.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.