Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:58:17

Відбулась спільна нарада з питань профілактики та протидії незаконним порубкам лісу

11.07.2016   16:03Агенцiя

У роботі наради взяли участь начальники Ріпкинського та Куликівського відділів Чернігівської місцевої прокуратури Симоненко А.В. та Руденок О.В., начальники Чернігівського відділу поліції ГУНП в області Кагітін С.Ф., Ріпкинського, Куликівського та Чернігівського ВП ЧВП ГУНП в області Іванішев Ю.О., Кононченко Р.М. та Матвійчук Р.В., заступник начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Пономаренко Ю.Б., заступник начальника ДЕІ в Чернігівській області Дзюба В.А., керівники лісогосподарських підприємств.

На нараді обговорено стан протидії злочинам пов’язаним з незаконною вирубкою лісу, досудового розслідування у кримінальних провадженнях цієї категорії та відшкодування збитків, спричинених державним інтересам.

Керівник Чернігівської місцевої прокуратури Розинка С.О. зазначив, що забезпечення вирішення проблемних питань у сфері охорони та захисту лісу потребує чітких, скоординованих дій як органів контролю, так і правоохоронців. Першочерговими кроками для наведення правопорядку повинен стати план дій, який сприятиме врегулюванню ситуації, пов’язаної із незаконною вирубкою лісу.

Зазначив, що турбує і той факт, що переважна більшість незаконно придбаної деревини, в т.ч. числі і внаслідок рубок, у подальшому переробляється на пилорамах, власники яких, не ставши суб/’єктом підприємницької діяльності, без дозволів, і далі продовжують здійснювати протиправну свою діяльність. У зв’язку з цим необхідно вжити скоординованих заходів до проведення перевірок в їх діяльності.

Керівники правоохоронних органів, директори лісогосподарських підприємств мали змогу доповісти про виконання покладених на них повноважень, надати пропозиції щодо узгоджених дій на вказаному напрямку роботи.

За результатами наради розроблено ряд узгоджених заходів щодо підвищення ефективності протидії незаконним порубкам лісу.
Станом на 01.07.2016 у провадженні слідчих Чернігівського ВП ГУНП в області та його відділень перебуває 54 кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 246 КК України.

З них:
У провадженні Чернігівського ВП ГУНП в області перебуває 1 кримінальне провадження (розпочато у 2016 році), Чернігівського РВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області перебуває 44 кримінальні провадження (13 розпочато у 2015 році, решта у 2016), Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в області – 8 кримінальних проваджень (5 розпочато у 2015 році, 3 – у 2016), Куликівського ВП ЧВП ГУНП в області – 1 кримінальне провадження (розпочато у 2015 році).
Найбільше збільшення фактів незаконних рубок лісу відбулось на території Чернігівського району.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини