Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:30:47

Розмір вартості харчування учнів ЗНЗ міста Чернігова збільшується за рахунок міського бюджету

09.07.2016   08:32

У Чернігові відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради. На засіданні розглянуто питання щодо внесення змін до рішення виконкому, яке стосується організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернігова.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив, що питання збільшення вартості харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернігова, а також учнів навчально-реабілітаційних центрів, підпорядкованих управлінню освіти міськради, обумовлене тим, що норми, які застосовувались при визначенні обсягів фінансування, затверджені ще на початку 2015 року. На даний час товари продовольчої групи значно подорожчали, тому виникла необхідність розглянути відповідне питання саме зараз.

Начальник управління освіти міської ради Василь Білогура зазначив, що підвищення вартості харчування для дітей в закладах освіти міста Чернігова пов'язано також зі зростанням вартості комунальних послуг та приведенням харчування дітей у відповідність до фізіологічних норм.

Василь Білогура привів кілька прикладів щодо цін на деякі продукти. Зокрема, середні ціни на свинину в лютому 2015 року складали 58,71 грн за 1 кг, а в липні 2016 року – 71,03 грн за 1 кг, на ковбаси варені вищого гатунку середні ціни у лютому 2015 року складали 74,68 грн за 1 кг, а в липні 2016 року – 91,62 грн за 1 кг, середні ціни на філе куряче у лютому 2015 року складали 50,75 грн, а в липні 2016 року – 65,00 грн за 1 кг.

Зважаючи на те, що ціни на основні групи харчових продуктів здорожчали в середньому на 15-25 відсотків, начальник управління освіти міськради запропонував встановити з 1 вересня таку вартість харчування:
для учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста – до 8 грн;
для учнів 5-11 класів, а також учнів 1-4 класів пільгової категорії - до 12 грн.

Міський голова запропонував підтримати даний проект рішення за винятком п. 1 (Порядок організації харчування дітей в загальноосвітніх навчальних закладах міста, підпорядкованих управлінню освіти міської ради). Це питання буде розглянуте на наступному засіданні виконкому після більш детальної підготовки.

Після голосування Владислав Атрошенко наголосив, що збільшення вартості харчування буде здійснюватися за рахунок міського бюджету. Він також закликав всіх суб’єктів підприємницької діяльності та всіх платників податків міську владу сприймати як партнера, разом з тим розуміти, що вони несуть відповідальність за наповнення бюджету міста.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини