Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:08:13

Все, що важливо знати про репродуктивне здоров’я – від фахівців

09.06.2016   11:39Агенцiя

Про причини безпліддя та інноваційні методи, що допомагають парам, які майже втратили надію стати батьками, йшлося на науково-практичній конференції «Актуальні питання репродуктивного здоров’я», що пройшла в Чернігові 8 червня.

Ініціаторам обговорення цієї важливої теми виступила столична медична компанія «Ілая». З місцевими лікарями та журналістами поспілкувалися фахівці цієї компанії.

Своїм досвідом, думками та напрацюваннями з чернігівцями поділилися, зокрема, комерційний директор Тарас Рижиков, HR-директор Тетяна Строкань, акушер-гінеколог, репродуктолог Тарас Хомета, акушер-гінеколог, репродуктолог і эндоскопічний хірург Олександр Микитюк, акушер-гінеколог найвищої категорії, лікар УЗД Олег Федулов.

За словами фахівців, стан репродуктивного здоров’я українців не покращується. Особливе занепокоєння викликає здоров’я чоловіків. Критерії спермограми за останні десятиліття довелося переглядати за змінювати вже декілька разів, адже якість сперми постійно погіршується, в цьому плані є серйозні проблеми. Отже, чимало пар в Україні та світі стикаються з проблемою безпліддя.

- Приблизно четверта частина пар, які планують вагітність, зіштовхуються з проблемою непліддя. Це може тривати багато років, - зазначив у своєму виступі Тарас Хомета, - але слід зрозуміти, що сучасна наука, сучасні технології дозволяють подолати цю проблему у 95% випадків. Навіть у найскладніших випадках ми можемо дати парі вагітність. З іншого боку, важливо розуміти, що лікування непліддя не обов’язково – дуже складні та дорого вартісні технології. Лікування непліддя має проводитися залежно від того, яка його причина. Дуже часто до нас звертаються пари, яким потрібна відносно проста корекція, деяка корекція гормонального фону, деколи допомагає вітамінотерапія, деколи – навіть добре слово.

Як з’ясували представники ЗМІ під час спілкування зі столичними фахівцями, до безпліддя у жінок найчастіше призводять інфекції, що передаються статевим шляхом, а також переривання вагітності. Тому дівчатам, молодим жінкам варто дбати про безпечне статеве життя та використовувати сучасні засоби контрацепції. Чоловікам, які мріють про здорових нащадків, лікарі–репродуктологи радять, у першу чергу, відмовитися від шкідливих звичок, по-друге, уникати стресів, по-третє, в міру навантажувати себе фізичною активністю. Інколи здоровому чоловіку достатньо якісно відпочити два-три тижні, показники спермограми у нього значно покращуються, і спроби зачати дитину закінчуються успішно! - візьмемо це до уваги! Якщо ж вагітність у пари віком до 35 років, яка прагне діток і активно над цим працює, не наступає упродовж 12 місяців, не варто відкладати візит до фахівців, наголошує акушер-гінеколог, репродуктолог Тарас Хомета.

За словами лікарів медичного центру «Ілая», сучасні методи допомагають отримати бажану вагітність навіть у найбільш складних випадках: патологія маткових труб, відсутність яйцеклітин у жінки чи навіть відсутність матки. Для цього застосовують програми з донорськими яйцеклітинами чи програми сурогатного материнства. При тяжких факторах чоловічого безпліддя, сучасні технології допоможуть отримати сперматозоїди з яєчка, а в найскладніших випадках – є база для застосування донорської сперми. «Хочу додати, що українська репродуктивна медицина перебуває на європейському рівні, мої колеги постійно відвідують міжнародні конференції, переймають досвід, діляться досвідом, і мені приємно відзначити, що наші громадяни можуть користуватися найсучаснішими технологіями в цій сфері. Зазначу, що і коштують ці технології у нас менше, ніж у Європі, Америці чи Ізраїлі», - підсумовує комерційний директор клініки «Ілая» Тарас Рижиков.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини