Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:03:25

Журналісти області змагаються за перемогу у конкурсі "МедіаЧЕ". Лауреатів визначить голосування у соцмережі

24.05.2016   13:04Агенцiя

Конкурс журналістських робіт для медійників Чернігівщини «МедіаЧЕ», який стартував 12 квітня, днями вийшов на фінішну пряму. Другий етап конкурсу розпочався з 17 травня.

У попередні два тижні оргкомітет оцінив 38 поданих матеріалів і своїм рішенням визначив вісьмох фіналістів — переможців першого етапу.

Тепер остаточних переможців конкурсу обирає вже широка читацька, глядацька та слухацька аудиторія шляхом відкритого голосуванням у соціальній мережі Facebook. У соцмережі вже створено групу «МедіаЧЕ».

Переможцями першого етапу конкурсу стали:

У номінації «Децентралізація на Чернігівщині» —
1. Анастасія Лоза зі статтею «Децентрализация: чего ожидать? Зачем перекраивают карту Черниговской области?»;
2. Павло Солодовник з випуском радіопередачі «Відверта розмова в режимі онлайн», присвяченим децентралізації;
3. Валентина Науменко зі статтею «Щорсівщина: енергетична самостійність не за горами?».

У номінації «Чернігівщина патріотична» —
1. Ольга Конопацька-Плєхова з телепередачею «Інша Україна»;
2. Наталія Потапчук зі статтею «Роман Пунтус, кіборг з 95-ї бригади: Кіборгами слід було б називати й бійців у Луганському аеропорту, Дебальцевому, Іловайську…»;
3. Наталія Щербина зі статтею «5-річна донька посивіла, коли тато потрапив у полон, — одкровення дружини АТОшника».

У номінації «Чернігівщина та ЄС» —
1. Андрій Кужель зі статтею «Європейські ринки стають ближчими для підприємців Чернігівщини»;
2. Віра Лобановська зі статтею «До благополучної Європи за корисним досвідом».

Оргкомітет відмовився від визначення фіналістів у номінації «Чернігівщина майбутнього» через невідповідність поданих матеріалів запропонованій тематиці, і номінація була знята з другого етапу конкурсу.

Вже 17 травня організатори розповсюдили матеріали фіналістів для широкого оцінювання та відкрили голосування за переможця у номінації «Децентралізація на Чернігівщині». 18 і 19 травня — у номінаціях «Чернігівщина патріотична» і «Чернігівщина та ЄС» відповідно.
Голосування триватиме до 17:00 год. 1 червня. Усі, хто цікавиться місцевим інформаційним простором та вболіває за якісну журналістику, можуть вступити до групи «МедіаЧЕ» та віддати свій голос за вподобаний матеріал.

Переможці конкурсу у трьох номінаціях отримають свої нагороди напередодні Дня журналіста.

Організатори конкурсу «МедіаЧЕ» — обласна організація Національної спілки журналістів, громадська організація «Асоціація регіональних ЗМІ», «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.

Конкурс було оголошено 12 квітня. Прийом матеріалів тривав з 12 квітня до 1 травня включно. За цей час на конкурс надійшло 38 публікацій, теле- і радіосюжетів, які свого часу вийшли в світ у низці районних, міських, обласних і всеукраїнських ЗМІ. Долучитися до конкурсу могли журналісти Чернігівської області, чиї текстові чи аудіовізуальні матеріали були оприлюднені у вітчизняних друкованих, електронних ЗМІ та Інтернет-виданнях у період з 15 квітня 2015 року до 15 квітня 2016 року.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини