Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:00:00

Відбувся круглий стіл "Європейські цінності: український вимір"

18.05.2016   08:53Агенцiя

17 травня у великій читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулося засідання круглого столу «Європейські цінності: український вимір» в рамках загальноєвропейської кампанії відзначення Днів Європи-2016 «RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!».

У його роботі взяли участь, соціологи, психологи, лідери громадських організацій та ініціативна молодь Чернігова, яка займає активну громадську позицію у розвитку міста та громади в цілому.

Круглий стіл об’єднав активних молодих людей – лідерів, які прагнуть розвиватися, пізнавати світ і постійно розширювати горизонти мислення та  зацікавлені у нових можливостях для самовдосконалення та пошуку однодумців. Присутні обговорили роль цінностей у житті людини та українського суспільства, а також питання важливості і потреби європейських цінностей для українців. Основною ідеєю заходу стали слова: якщо хочеш змінити світ, почни з себе!

Значну зацікавленість у присутніх викликала доповідь кандидата історичних наук, доцента кафедри гуманітарних наук Чернігівського державного технологічного університету, директора Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій Бойка Володимира Миколайовича «Європейські витоки та цінності місцевого самоврядування».
Голова правління громадської організації «Жменя» Гусак Регіна Вікторівна поділилася  результатами досліджень  про фактори, які впливають на формування цінностей в суспільстві.

Кандидат філософських наук, керівник проектів Сіверського інститут регіональних досліджень Чабак Людмила Анатоліївна ознайомила присутніх з європейськими стандартами етики публічного управління.
Доповідь координатора житлово-комунальних та енергетичних програм Громадської мережі ОПОРАВосіканець Наталії Валеріївни «Польща та Україна. Цінності у порівнянні» мала значний успіх у присутніх.
У підсумку проведення заходу учасники семінару «Європейські цінності: український вимір» знайшли спільні цінності: ЖИТТЯ людини, свобода слова та добробут.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини