Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:54:14

Благодійний handmadeмайстер-клас "В ім’я життя!"

17.05.2016   14:37Агенцiя

16 травня активісти Мережі людей, які живуть з ВІЛ спільно з магазином – студією «Макошь» провели благодійний handmadeмайстер – клас до Всесвітнього дня вшанування пам’яті людей, померлих від СНІДу.

Акція має на меті долучити громадськість до формування відповіді на епідемію ВІЛ та зібрати кошти на закупівлю життєво необхідних препаратів для ВІЛ – позитивних людей.

Сьогодні є вкрай важливим забезпечити 100% АРВ – лікування ВІЛ-позитивних українців. Таким чином, ми зможемо зупинити епідемію ВІЛ/СНІДу в країні.

Сьогодні в Україні живуть майже 230 000 ВІЛ-інфікованих людей. На жаль, попри всі спільні зусилля спільноти пацієнтів та міжнародних організацій, програма лікування ВІЛ-інфекції в Україні залишається критично недофінансованою. Наразі мінімальна потреба в коштах на закупівлі медикаментів для лікування ВІЛ-інфекції складає 899 124 000 грн, а у видатки Державного бюджету України на 2016 рік закладено 270 867 800 грн. Дефіцит складає 628 256 200 грн. Україна зможе подолати епідемію СНІДу лише за умови 100% фінансування потреб на лікування.

«Протягом минулих вихідних пройшла Всеукраїнська акція «Безпечна кров». Головний акцент цієї події полягає в тому, що кров ВІЛ – позитивних людей може бути безпечною. Для цього необхідно забезпечити 100% лікування ВІЛ – позитивних українців!» - зазначила Мойсеєнко Анжела Вячеславівна (директор Чернігівського відділення Мережі ЛЖВ).

«Під медичним наглядом в Чернігівській області перебуває 3570 ВІЛ-позитивних людей. З них отримує АРВ – лікування1755 людей. Протягом І кварталу 2016 року в області з приводу ВІЛ-інфекції зареєстровано 104 особи (з них 84 особи з ВІЛ-інфекцією та 20 дітей народжених від ВІЛ-позитивних матерів)» - коментує епідеміологічну ситуацію в Чернігівській області Бубенчикова Світлана Андріївна (інформаційний менеджер Чернігівського відділення Мережі ЛЖВ).

Активісти Мережі ЛЖВ переконані, що головною задачеюПрем’єр - міністра України та Міністерства охорони здоров’я є забезпечення ВІЛ – позитивних людей АРВ – лікуванням. Тільки досягнувши цієї мети, можливо зробити кров ВІЛ – позитивних людей безпечною та зупинити епідемію ВІЛ в Україні.


Довідка:

Станом на 01.04.2016 за кошти державного бюджету лікування отримують 43 353 пацієнти. Ще 19 676 пацієнтів отримують лікування за кошти Глобального фонду, ліки для яких закуповує Мережа ЛЖВ.

Оціночна кількість ВІЛ-позитивних людей в Україні сягає 230 000 осіб. Наразі лікування отримує чверть усіх ВІЛ-інфікованих в Україні (63 029 на лікуванні всього станом на 01.04.2016), а знає про свій ВІЛ-позитивний статус лише половина (126 604 ВІЛ-позитивних на медичному обліку станом на 01.01.2016).

Відповідно до Загальнодержавної програми по боротьбі зі СНІДом, у 2016 році лікування мають отримувати 105 748 осіб. Наразі лікується 63 029. Держава не виконує свої зобов'язання по лікуванню. 105 748 осіб на лікуванні — це абсолютний мінімум, який держава має забезпечити в цьому році.

За майже 30 років епідемії в Україні від СНІДу померли 39 085 людей. Усі ці люди могли б жити і до сьогодні, якби отримували необхідне лікування.

Якщо кожна ВІЛ+ людина в Україні отримуватиме АРВ-терапію, це дозволить зупинити епідемію ВІЛ/СНІДу в найближчі роки.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.