Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:30:38

Перший етап журналістського конкурсу "МедіаЧЕ" завершено. У лідерах — 8 медійників

17.05.2016   12:19Агенцiя

Перший етап конкурсу журналістських робіт для медійників Чернігівщини «МедіаЧЕ» добіг кінця 16 травня. Трохи більше двох тижнів члени оргкомітету оцінювали 38 матеріалів, поданих на обласний конкурс, та визначали лідерів у чотирьох тематичних номінаціях.

На жаль, не всі номінації викликали зацікавленість серед журналістської спільноти. Так само, не всі з поданих робіт вкладалися у рамки конкурсної тематики, тож кількість переможців виявилася меншою, аніж могла би бути. За результатами оцінок оргкомітету оголошуються фіналісти конкурсу — лідери першого етапу.
Надалі вони змагатимуться за остаточну перемогу у своїх номінаціях вже під час публічного відкритого голосування на сторінці «МедіаЧЕ» у мережі «Фейсбук».

  Учасники другого етапу конкурсу «МедіаЧЕ»

Номінація «Децентралізація на Чернігівщині»:
    Анастасія Лоза, стаття «Децентрализация: чего ожидать? Зачем перекраивают карту Черниговской области?».
    Павло Солодовник, випуск радіопередачі «Відверта розмова в режимі онлайн», присвячений децентралізації.
    Валентина Нaуменко, стаття «Щорсівщина: енергетична самостійність не за горами?».  

Номінація «Чернігівщина патріотична»:
    Ольга Конопацька-Плєхова, телепередача «Інша Україна».
    Наталія Потапчук, стаття «Роман Пунтус, кіборг з 95-ї бригади: Кіборгами слід було б називати й бійців у Луганському аеропорту, Дебальцевому, Іловайську…».
    Наталія Щербина, стаття «5-річна донька посивіла, коли тато потрапив у полон, — одкровення дружини АТОшника».  

Номінація «Чернігівщина та ЄС»:
    Андрій Кужель, стаття «Європейські ринки стають ближчими для підприємців Чернігівщини».
    Віра Лобановська, стаття «До благополучної Європи за корисним досвідом».

Друге та третє місця за кількістю балів у цій номінації посіли статті Віри Лобановської, а низка інших поданих матеріалів не сповна відповідають заданій тематиці. Отже, за рішенням оргкомітету, у другому етапі тут змагатимуться лише два претенденти.  
На номінацію «Чернігівщина майбутнього», на жаль, було подано лише два матеріали. Втім, на думку членів оргкомітету, і вони не відповідають її тематиці. Тому переможця у цій номінації не визначено — і у другому етапі конкурсу участі вона не братиме. 
Матеріали переможців першого етапу конкурсу будуть оприлюднені в Інтернет-виданнях «Свобода.ФМ», «Час Чернігівський» та на офіційному веб-сайті Чернігівської ОДА 17, 18 та 19 травня. Одночасно на ФБ-сторінці «МедіаЧЕ» відкриватиметься голосування, яке триватиме до 17 години 1 червня.

Закликаємо усіх, хто цікавиться місцевим інформпростором та журналістикою, проголосувати за вподобані матеріали.

Конкурс «МедіаЧе» приурочено до прийдешнього Дня журналіста. Організатори — обласна організація Національної спілки журналістів, Асоціація регіональних ЗМІ, «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації. 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.