Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:45:29

Поліцейська експозиція опинилася у центрі уваги відвідувачів "Містечка професій"

17.05.2016   07:18

Представники ряду підрозділів та служб поліції Чернігівщини гідно представили широкий спектр напрямків професії поліцейського в ході роботи експозиції національного проекту «Місто професій» 14 травня в обласному центрі.

Проект поєднує в собі водночас профорієнтаційну, розважальну та профілактичну функції і розрахований на дітей та підлітків віком від 2-х до 18-ти років. Відповідним чином була сформована чернігівська експозиція, виставлена у суботу 14 травня в Центральному парку культури і відпочинку.

Під час заходу діти мали можливість спробувати себе у понад 25-и професіях - від правоохоронця чи рятувальника до перукаря або кулінара. Різні аспекти професії поліцейського були представлені на стенді, підготовленому спільними зусиллями Головного управління Національної поліції в Чернігівській області та Управління патрульної поліції в м. Чернігові.

Найпершою юних відвідувачів зустрічала експозиція управління превентивної діяльності ГУНП. Тут малеча мала змогу відповісти на питання, які стосуються їхньої безпеки, та розфарбувати тематичні малюнки, або ж самостійно спробувати себе в ролі художника.

Поруч розташувалася виставка приладдя вибухотехнічної служби поліції та чимала колекція макетів різноманітних вибухових пристроїв. Досвідчені фахівці-вибухотехніки охоче давали дітям пояснення про особливості дуже небезпечної, але цікавої і важливої служби в цьому підрозділі.

Особливий інтерес юних відвідувачів викликала професія патрульного поліцейського. Представники новоствореного підрозділу докладно розповідали дітям та підліткам про вимоги до поліцейського, його повноваження і завдання, які доводиться виконувати. Також вони демонстрували зразки екіпіровки, а всім охочим допомогли приміряти на себе штатний бронежилет. Чимало дітей виявили бажання оглянути патрульний автомобіль не лише ззовні, а і зсередини.

Велике пожвавлення юних глядачів викликало ознайомлення з роботою інспектора-кінолога. Поліцейський демонстрував, як проводить навчання службово-розшукових собак, та що вміють досвідчені чотирилапі правоохоронці. У підсумку, чимало дітлахів відзначали своє захоплення експозицією поліції, а дехто ще й додавав, що сам не проти спробувати у дорослому житті стати правоохоронцем.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини