Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:11:10

Валерій Куліч відвідав пацієнтів обласного госпіталю ветеранів війни

07.05.2016   08:22Агенцiя

У фойє одного з відділень закладу зібралися його пацієнти – чотири покоління ветеранів, найстарший із яких – 1924 року народження, наймолодший – 1991-го.

Привітавши з наближенням вікопомної дати – Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – голова ОДА Валерій Куліч передав адміністрації госпіталю як подарунок від жителів області документи на необхідний закладу інвентар на суму понад 20 тисяч гривень, привітав із прийдешнім святом і звернувся до присутніх із короткою промовою: «Безумовно, дуже болючим зараз є питання соціальної підтримки ветеранів, бо пільги останнім часом то відміняють, то додають, то перерозподіляють їх забезпечення між різними рівнями влади. Але, попри все, запевняю, що навіть якщо держава відмовиться від пільгових перевезень чи ще чогось, що впливає на якість вашого життя – ми розв’яжемо ці питання на обласному рівні й забезпечимо вам належне. Щодо підвищення соціальних стандартів, то ви знаєте, що уряд прийняв рішення, і найближчим часом відбудеться відповідний перерахунок. Але не думаю, що це буде значне підвищення, на превеликий жаль, я не можу вам пообіцяти швидкого й суттєвого підняття соціальних виплат. Зокрема, й через те, що держава вимушена витрачати значні кошти на оборону: минулого року – 90, цьогоріч заплановано 110 мільярдів гривень. Проте є ще одна річ, із приводу якої я й хочу до вас звернутися: переконаний, що для того, щоб якісно підвищувати соцстандарти – нам треба заробити ці кошти. Не проїдати черговий міжнародний кредит, а вкладати кошти у промисловість, у розвиток країни, створення робочих місць, що дасть у свою чергу змогу збільшувати виплати, і вже не чужими, а своїми грошима. Сподіваюся, що ви, ветерани, а особливо старше покоління, які пережили наслідки Другої світової війни і відбудовували країну з руїн, із розумінням поставляться до цієї думки – в першу чергу треба запустити економіку, інших варіантів немає. І на шляху відродження України все ж таки вдається робити позитивні зміни – відновлено боєздатність армії, минулоріч лише в нашій області було відбудовано 89 інфраструктурних об’єктів. За один день ми цього не зробимо, але я обіцяю вам, що ми наполегливо працюємо і будемо працювати над тим, щоб досягти економічного розвитку, який даватиме змогу підвищення соціальних стандартів», - наголосив голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Після спілкування з ветеранами у форматі «питання-відповідь» присутнім було представлено тематичну концерту програму у виконанні солістів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини