Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:33:43

СБУ попередила контрабанду старовинних золотих монет

30.04.2016   14:29Агенцiя

На Чернігівщині співробітники СБУ спільно з працівниками митниці та прикордонниками попередили спробу контрабандного вивезення з України до Російської Федерації старовинних золотих монет.

Монети були виявлені правоохоронцями на митному пункті пропуску «Грем’яч» під час огляду особистих речей пасажира рейсового автобусу «Київ - Москва».

За попередніми висновками вилучені предмети старовини належать до часів Російської імперії та можуть становити історико-культурну цінність. Контрабандист планував збути монети на території РФ.

Слідчим відділом УСБУ в Чернігівській області розпочато кримінальне провадження за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст.201 Кримінального кодексу України. Монети будуть направлені на мистецтвознавчу експертизу для встановлення їх історико-культурної цінності.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини