Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:53:52

Батуринці Великому Кобзарю

29.04.2016   10:28

Батурин є в переліку міст України, де бував Тарас Шевченко, історію його він відобразив у своїй творчості. І остання Тарасова дорога пролягала через Гетьманську столицю України… Століття пам'ять про це жила в душах батуринців.

В рік відзначення 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря батуринська громада з ініціативи Сергія Тинкалюка, Леоніда Души та Наталії Ребрової вирішила об’єднати зусилля навколо благородної мети - спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку в Батурині. До співпраці був запрошений відомий український скульптор Сергій Олешко.

Незважаючи на складність ситуації, ініціативною групою було проведено значну роботу для втілення даного проекту - визначене місце для розташування скульптури з подальшим здійсненням благоустрою території, виконано підсипку та планування території, залито фундамент для встановлення постаменту та бюсту, завдяки спільним зусиллям було зібрано необхідні кошти на виготовлення пам’ятника. Дієво приєдналися до проекту: Валерій Давиденко,Петро Устенко,Василь Булах,Сергій Бут, община церкви Покрови Пресвятої Богородиці на чолі з отцем Романом, колектив Національного заповідника «Гетьманська столиця», козаки Батурина на чолі з Олегом Бузуном, община Воскресенської церкви. Завдячуємо Павлу Сагателяну, Віталію Шевченку, Любові Ясько за надання техніки для виконання робіт. На початку 2016 року роботи по відливанню, поліруванню та тонуванню бюста були завершені.

І ось нарешті! Тарас Шевченко знову в Батурині! У період з 22 по 26 квітня скульптор Сергій Олешко в Батурині, на місці встановлення пам’ятника, витесав постамент з природного каменя - пісковика. Художник – реставратор заповідника «Гетьманська столиця» Віктор Авула прийняв активну участь у виготовленні постаменту.

27 квітня відбувся монтаж постамента і бюста Тараса Шевченка.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини