Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:55:15

У Чернігові облаштують додаткові торгові місця для продажу продукції з присадибних ділянок

20.04.2016   10:40

У Чернігові суб'єкти господарювання, що забезпечують функціонування міських ринків, повинні до 22 квітня проаналізувати ситуацію щодо кількості осередків стихійної торгівлі на прилеглій території. Відповідне розпорядження підписав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Проаналізовані результати щодо кількості вільних торгових місць на ринках (прилавків (столів), контейнерів, кіосків, палаток), а також щодо готовності облаштування додаткових торгових місць для продажу продукції з присадибних ділянок, приватних господарств приймаються управлінням економічного розвитку міста міської ради.

У документі зазначено, що систематичні профілактичні рейди у місцях вуличної торгівлі та на стихійних ринках здійснюватимуть представники міського відділу поліції ГУНП у Чернігівській області, управління патрульної поліції м. Чернігова, районних у м. Чернігові рад, КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» та Екологічної інспекції КП «АТП - 2528» міської ради.

Ці заходи будуть проводитися з метою забезпечення дотримання вимог Правил роботи дрібнороздрібної торгової мережі, порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення на ринку споживчих товарів санітарних норм і правил, для припинення торгівлі у невстановлених місцях, захисту прав споживачів та попередження вчинення адміністративних правопорушень у сфері торгівлі.

За інформацією управління економічного розвитку міста міської ради його представники з 4 по 11 квітня вже здійснювали профілактичні рейди у місцях вуличної торгівлі та на стихійних ринках на розі проспекту Перемоги та вулиці Жабинського.

За результатами проведених рейдів, спільно з ДП «Риночник» ЗАТ «Чернігівський ремонтно-монтажний комбінат» на частині ринку «Привокзальний» (пр. Перемоги, 9) розроблено схему розміщення столів, де представники малозахищених верств населення зможуть продавати молочну продукцію, не порушуючи санітарно-гігієнічних норм. Крім того, додатково облаштовано місця для торгівлі сільськогосподарською продукцією та саджанцями. Це призвело до покращення благоустрою міста, дотримання санітарно-гігієнічних умов праці, припинення порушень у сферах торгівлі та захисту прав споживачів.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.