Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:28:18

Чернігівці провели День довкілля

18.04.2016   08:39

16 квітня, в Чернігові відбувся День довкілляз прибирання міських територій. У загальноміському суботнику взяли участь Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, його заступники, секретар міської ради, працівники структурних підрозділів міської ради.

Міський голова з колективом міської ради працювали в Центральному парку культури та відпочинку.

— Величезна подяка всім чернігівцям, які долучилися до прибирання нашого міста в ці передвеликодні дні, — сказав Владислав Атрошенко. Він відзначив, що при проведенні таких заходів керівництво міста та працівники міської ради мають показувати приклад іншим, та закликав жителів Чернігова зберігати місто чистим та ошатним надалі і завжди.

День довкілля в Чернігові став частиною місячника з благоустрою міських територій, парків, скверів та поліпшення санітарного стану довкілля, який триватиме до 30 квітня.

Координують проведення місячника з благоустрою цього року районні у місті ради. За їх інформацією, безпосередню участь у його проведенні цієї весни беруть понад 8 тисяч чернігівців. Це трудові колективи підприємств, установ та організацій, студенти, активісти громадських організацій До доброї справи по всьому місту приєднуються мешканці багатоповерхівок і приватного сектора, які прибирають та прикрашають свої двори та вулиці.

На вивезенні зібраних під час весняної толоки торішнього листя та сміття в місті цього року задіяно 7 навантажувачів, 5 тракторів та 10 самоскидів. Більша частина цієї техніки працюватиме й після суботника, доки місто не буде прибрано повністю.

Серед знакових місць, які під час місячника благоустрою планується розчистити та звільнити від сміття спільними зусиллями комунальників та небайдужих чернігівців, територія міського парку та узбіччя «стежини здоров’я» (дороги від парку до пляжу «Золотий берег»), берег р. Стрижень» від дамби на вул. Михалевича до шлюзу на вул. Береговій, берег р. Десна від човнової станції до пішохідного мосту, Залізничний парк та парк біля підприємства «Хімволокно».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.