Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:21:00

Силою до РЛП "Ялівщина" не заганятимуть

14.04.2016   10:42

Перебіг останніх подій навколо РЛП «Ялівщина» аналізували вчора на засіданні робочої групи з моніторингу діяльності та підготовки пропозицій щодо подальшого функціонування комунального закладу.

Участь в обговоренні також взяв перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Робота засідання відразу розпочалася з невдоволення деяких присутніх. Викликане воно було змінами у складі робочої групи. Відповідне розпорядження голови ОДА можна побачити на сайті.

Та основні баталії розгорілися навколо площі самого РЛП, зокрема його зовнішніх меж та внутрішньої площі,а також — долі приватної власності на території парку.

До слова на засіданні були присутні власники житлових будинків, що живуть на прилеглих до Ялівщини вулицях, а також ті, хто за останні роки у різний спосіб отримав ділянки практично у лісовому масиві. Останні, схоже, хвилюються найбільше. Адже за умови входження до РЛП, продати або забудувати ці ділянки буде складно.

Як зазначила голова робочої групи Тамара Петрова, у кінцевому варіанті до проекту плану парку було внесено пропозицію відобразити такі позначки: 200,5 гектарів — зовнішня межа, 168, 7 — внутрішні землі.

— Проект плану буде готовий до 18 травня. Тоді ми вже можемо розглянути усі нюанси даного питання. Та я запевняю вас, що без згоди власників ділянок, до РЛП їх включено не буде. А всі зміни цільового призначення відбуватимуться в межах чинного законодавства, — зауважив Леонід Сахневич.

За планом засідання також мав би бути заслуханий звіт про виконану роботу директора КЗ РЛП «Ялівщина» Володимира Свердлова. Втім, як зазначив спікер, звітувати він має в кінці року, а зараз може надати лише коротку інформаційну довідку.

На нараді говорили і про екологічні проблеми парку, зокрема загрозливу ситуацію зі шкідниками та засмічення природи відпочиваючими.

Нагадуємо: всі охочі можуть приєднатися до запланованих суботників 16 та 23 квітня, у Ялівщині теж передбачена локація.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.