Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:02:55

Щодо випадку гепатиту А в Борзнянському районі

02.04.2016   07:39

На адресу Борзнянського МУГУ ДСЕСУ у Чернігівській області надійшли термінові повідомлення із інфекційного відділення Борзнянської ЦРЛ у с. Плиски Борзнянського району на 5 випадків захворювання на вірусний гепатит А, в т.ч. 3 дітей - сімейне вогнище (ромська сім'я).

Хворі госпіталізовані в інфекційне відділення Борзнянської ЦРЛ, перебіг захворювання середньої тяжкості, всім проводиться відповідне лікування.

Епідрозслідуванням встановлено, що в сімейному вогнищі проживає 9 чоловік з них 4 дорослих, 5 дітей (1 учениця 10 класу, 1 учень 4 класу, 3 ясельного та дошкільного віку (не організовані). Під час обстеження домашнього вогнища встановлено, що ромська сім'я проживає в антисанітарних умовах, не дотримуються правил особистої гігієни, відсутні засоби особистої гігієни (мило, умивальник), підлога брудна. Дорослі не мають постійного місця працевлаштування, діти дошкільного віку не відвідують дитячий садок. Продукти харчування не відбирались для бакдослідження, бо були відсутні. Відібрано 1 пробу питної води з колодязя на бак.показники, 1 пробу води на визначення антигену ВГА, та кал від 5 хворих, контактних в вірусологічну лабораторію ДУ «ЧОЛЦ». За місцем прописки сім'я постійно не проживає (кочують). Під час відвідування родичів в лютому 2016 року був контакт із хворою на ВГА.

Проведено заключну дезинфекцію в школі та домашньому вогнищі та хлорація колодязя у вогнищі ВГА с. Плиски.
Головним лікарям Борзнянської ЦРЛ, центру ПМСД, Плисецької дільничної амбулаторії, директору ЗОШ с. Плиски, направлені листи та приписи з пропозиціями щодо необхідності обстеження та нагляду за контактними за місцем проживання та навчання стосовно дотримання протиепідемічного, в т.ч. дезінфекційного режиму.

Фахівцями держсанепідслужби та лікувальної мережі проведені подвірні обходи сусідських будинків та проведені бесіди з їх мешканцями. Визначені терміни щоденного медичного нагляду за членами родини та учнями школи.
Протиепідемічні заходи і лабораторні дослідження тривають.

Ситуація з цього питання знаходиться на контролі ГУ ДСЕСУ у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини