Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:01:04

Прикордонний режим посилено задля безпеки громадян

31.03.2016   09:27Агенцiя

У лютому цього року прийнято рішення Уряду про врегулювання окремих питань прикордонного режиму, що, зокрема, має вдосконалити порядок в'їзду та пересування осіб у контрольованих прикордонних районах.

Про це говорили 30 березня під час прес-брифінгу в облдержадміністрації з першим заступником начальника Чернігівського прикордонного загону – начальником штабу підполковником Миколою Марченком.

На Чернігівщині сім районів, які межують з Білоруссю та Російською Федерацією. Це Новгород-Сіверський, Семенівський, Городнянський, Корюківський, Ріпкинський, Чернігівський та Щорський райони. Тож Микола Марченко зауважив, що посилення прикордонного режиму для нашої області є надзвичайно важливим.

Відтепер, зокрема, чітко визначено термін «лінія прикордонних інженерних споруджень». І хоч така лінія в повній мірі поки що є лише на окремих ділянках українських рубежів, переважно на заході країни, вона поступово відбудовується і на північному кордоні України, в першу чергу, з Російською Федерацією.

Микола Марченко наголосив, що під час переміщення громадян на прикордонній території обов’язково необхідно мати документ, який посвідчує особу. Тоді не буде серйозних непорозумінь у разі випадкового перетину державного кордону, зокрема, у лісовій зоні. Також він зауважив, що аграріям та іншим підприємцям необхідно вчасно попереджати прикордонну службу про проведення певних робіт на території, близькій до кордону.

Що ж до перетину кордону задля відвідування родичів у Великодні та поминальні дні – заступник начальника прикордонного загону заспокоїв жителів північних районів області. Він повідомив, що за попередньою заявкою органів місцевого самоврядування у ці дні буде діяти спрощений порядок перетину державного кордону та додатково відкриють місцеві пункти пропуску як на кордоні з Білоруссю, так і з Російською Федерацією.

Також під час брифінгу торкнулися теми залучення військовослужбовців до прикордонної служби. За повідомленням Миколи Марченка, добровольців, що прагнуть захищати північний кордон країни, останнім часом значно побільшало.

З вдячністю говорили і про громадські об’єднання, які з власної ініціативи допомагають прикордонникам як технічними засобами, так і безпосередньою участю в заходах з охорони державного кордону.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини