Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:07:46

Кожна дитина має бути щасливою

30.03.2016   14:38Агенцiя

Завдання нас дорослих, зробити все можливе для того, щоб кожна дитина знайшла сімейний затишок та розуміння оточуючих. Саме на цьому наголосила у своєму виступі під час відкриття координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

Заступник начальника служби у справах дітей обласної державної адміністрації Станіслав Желєзний підкреслив, що одним з головних завдань Національної стратегії у сфері прав людини, визначено створення умов для розвитку і виховання дітей у сім’ях.

Сімейними формами виховання на Чернігівщині охоплено 89,4 % дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Зокрема, протягом 2015 року громадянами України усиновлено в області 36 дітей (у 2014 році - 33), з початку 2016 — 12. Це вдвічі більше ніж за відповідний період минулого року).

На даний час 472 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, знайшли родинне тепло та затишок у 210 прийомних сім’ях та 23 дитячих будинках сімейного типу.

Алла Кот, директор Обласного центру для сім’ї, дітей та молоді зазначила, що впродовж минулого та з початку поточного років за «Програмою підготовки кандидатів в опікуни, піклувальники, прийомні батьки та батьки-вихователі» пройшли навчання та отримали рекомендації 12 осіб та 15 сімей. Також підготовлено 58 потенційних опікунів та піклувальників; підвищили свій виховний потенціал 222 прийомні батьки/батьки-вихователі. Всі прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, що функціонують на території регіону, перебувають під соціальним супроводженням районних та міських центрів.

Заступники голів Менської та Ріпкинської районних державних адміністрацій у своїх виступах назвали причиною поширення соціального сирітства, перш за все, важке, депресивне становище області загалом та вказаних районів зокрема. Погодившись із цим, начальник Служби у справах дітей ОДА Людмила Зеленько зауважила, що у вказаних районах проводиться недостатня робота щодо влаштування дітей до сімейних форм виховання, а загальний відсоток влаштованих дітей є нижчим загальнообласного.

Далі присутні заслухали інформацію завідувача сектору Управління освіти і науки облдержадміністрації Інеси Сивухи, яка ознайомила членів ради зі станом забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в закладах системи освіти області.

Протягом січня-лютого 2016 року  у порівнянні з аналогічним періодом минулого року у регіоні на 47,5% відбулось зниження кількості злочинів скоєних неповнолітніми: з 40 до 21. Це безумовно позитивний результат роботи органів профілактики та соціальних служб. На цьому у своєму виступі наголосила старший інспектор Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Чернігівській області Ольга Панкратова.

Голова чернігівської міської організації інвалідів «Шанс» Світлана Федорова запропонувала у підсумковому документі обов’язково врахувати досвід білоруських колег щодо залучення іноземних громадян до реабілітації та відновлення дітей-інвалідів з Чернігівщини.

Підводячи підсумки засідання Наталія Романова наголосила на постійній координації всіх служб та установ для недопущення чи мінімізації випадків асоціальної поведінки у родинах та проведення профілактичної роботи перш за все на первинному рівні.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.