Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:02:45

Припинено виробництво небезпечного алкоголю

22.03.2016   07:40Агенцiя

В ході проведення заходів із протидії незаконному обігу підакцизних товарів, в рамках операції "Акциз-2016" на Чернігівщині припинено діяльність нелегального виробництва горілчаного сурогату. Вживання такого алкоголю небезпечне для життя та здоров’я.

Попередньо було встановлено, що в роздрібній мережі Чернігівщини продавався алкоголь, виготовлений з недоброякісної сировини. Щоб підробку було складно відрізнити від легальної продукції, на неї наклеювали фальсифіковані марки акцизного податку.

Підпільний цех для виготовлення алкоголю був облаштований в гаражі одного з автокооперативів Чернігова.

Виготовляли фальсифікат в антисанітарних умовах. Технологія була нехитрою - сумнівний спирт змішували з водою та розливали у пляшки. Щоб надати алкогольному сурогату товарний вигляд на пляшки наклеювали етикетки, на яких зазначені відомі торгівельні марки. А потім фальсифікат відповідно запаковували.

Як повідомив начальник оперативного управління Павло Бойправ, на підставі ухвал суду проведені обшуки у житлових та гаражних приміщеннях, розташованих на території області, а також в автомобілях, якими транспортувався фальсифікат.

Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській області документально зафіксували весь цикл незаконного виробництва та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв.

Вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 1 мільйон 100 тисяч гривень.

Під час проведених обшуків виявлено 5,5 тисячі пляшок готової горілчаної продукції під виглядом відомих вітчизняних торгових марок. 

Також в гаражних приміщеннях знаходилося 300 літрів рідини з характерним запахом спирту, що використовувалась при виробництві фальсифікованої горілки. Ще знайдені 400 марок акцизного податку з очевидними ознаками підробки, порожні скляні пляшки, кришки для закупорювання пляшок, пластикові ємності з залишками рідини з характерним запахом спирту.

Сировина, виготовлений фальсифікат та знаряддя його виробництва вилучені. А отже, на прилавки магазинів не потрапить небезпечний алкоголь, який в гаражі ділки готували до продажу.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.