Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:04:14

За торгівлю фальсифікованою горілкою – штраф 17 і більше тисяч гривень

05.03.2016   08:45Агенцiя

Результати перевірок ринку підакцизних товарів свідчать, що останнім часом у продажу побільшало фальсифікованих алкогольних напоїв.

Відомо, що податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами (акцизний податок) йде на розвиток інфраструктури міст, міських та селищних рад. Торгуючи нелегальною продукцією, ділки «набивають грішми» власні кишені. Звісно ж, фальсифікат не обліковується і податок до бюджету не сплачується.

Не меншу небезпеку торгівля алкогольним сурогатом становить для здоров’я споживачів. І не лише тих, хто надмірно споживає оковиту. Але й для тих, хто купує горілчані вироби для святкового застілля. Практично за кожним виявленим фактом виробництва чи торгівлі підпільними алкогольними напоями зразки вилученої продукції передаються на експертизу. Досить часто висновки експертів невтішні – продукція становить загрозу для життя людей.

Не зайве додати, що така продукція виготовляється без дотримання елементарних санітарних норм. Здебільшого, підпільні цехи маскуються в гаражних чи підвальних приміщеннях. Сировина зберігається в бочках та каністрах з під отрутохімікатів. Пляшки, в які розливається оковита, не лише не стерилізуються, але навіть елементарно не миються проточною водою. Доповнюють картину підпільних цехів – безлад і бруд.

Потім на пляшки з небезпечним сурогатом наклеюються гарні етикетки (досить часто відомих виробників горілчаних виробів). Приваблюють ділки довірливих покупців трохи нижчою ціною, ніж коштує якісна продукція.

Висновки очевидні – громадяни зацікавлені допомогти контролюючим структурам навести порядок на ринку алкогольної продукції. Споживачі мають платити гроші за якісний товар, а податки повинні надходити до бюджетів.

Як повідомив начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Ігор Пирог, працівниками Головного управління ДФС у Чернігівській області протягом минулого року виявлено та задокументовано 45 фактів торгівлі фальсифікованими алкогольними напоями на суму 816 тисяч гривень. Найбільше таких випадків - у Борзнянському, Козелецькому, Корюківському районах та у Чернігові.
Вже більше двох місяців триває операція «Акциз 2016». Її мета - очищення ринку підакцизних товарів від фальсифікату та незаконно ввезеної на територію України підакцизної продукції, збільшення надходжень акцизного податку до бюджету.

В ході операції проведені 63 перевірки суб’єктів господарювання щодо  виробництва та обігу підакцизних товарів. Виявлено 76 порушень на суму близько 500 тисяч гривень. Зокрема, виявлені 3 факти торгівлі фальсифікованими алкогольними напоями  в картонних 10-літрових пакетах. Як засвідчили наслідки експертизи, при вживанні така продукція смертельно-небезпечна.

Під час операції «Акциз-2016» співробітники оперативного управління  склали 4 протоколи про адміністративні правопорушення у сфері обігу підакцизної продукції.

За матеріалами оперативного управління виявлено 3 кримінальних правопорушення, відповідальність за які передбачена ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), у тому числі 1 – за ч.3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становить загрозу життю та здоров’ю людей).

З незаконного обігу вилучено спирту та алкогольних виробів на суму понад 146 тисяч гривень.

Не зайве нагадати, що штрафна фінансова санкція за торгівлю фальсифікованою алкогольною продукцією становить від 17  тисяч гривень.

Головне управління ДФС у Чернігівській області звертається до громадян з проханням – повідомляти про факти підпільного виробництва та продажу фальсифікованої алкогольної продукції. Звертайтеся до органів ГУ ДФС у Чернігівській області за телефоном чергової частини – 652-911 та у письмовій формі за адресою: Головне управління ДФС у Чернігівській області, м. Чернігів, вул. Реміснича, 11.
 
За кожним фактом буде проведена перевірка.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини