Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:41:59

Чернігівська обласна лікарня інтенсивно оновлюється

05.03.2016   08:38Агенцiя

4 березня, за участі голови ОДА Валерія Куліча та народного депутата України Сергія Березенка відбувся своєрідний «прийом» робіт із реконструкції приміщень урологічного й торакального відділень Чернігівської обласної лікарні.

Для докорінного поліпшення технічного стану приміщень, оснащення меблями, спецобладнанням і деякою новою апаратурою знадобилося два місяці та 4,7 мільйона гривень.

Ресурси для виконання робіт були залучені Чернігівською облдержадміністрацією з Фонду регіонального розвитку, куратором якого на Чернігівщині є народний депутат України Сергій Березенко. Крім того, близько шестиста тисяч гривень із фонду було використано для реконструкції покрівлі палатного корпусу обласної лікарні.

Коментуючи подію, голова ОДА Валерій Куліч акцентував увагу на тому, що загалом завдяки фінансуванню через Фонд регіонального розвитку минулоріч удалося завершити роботи на 86-и об’єктах області. Також і Валерій Куліч, і Сергій Березенко відзначили високу ефективність освоєння коштів на місцевому рівні. Адже за умови прийняття рішень на місцях точніше визначаються пріоритети в роботі, а розпорядники коштів та безпосередні учасники реалізації проектів зацікавленні у якомога вищій якості кінцевого результату – переконані управлінці.

Свідченням якісних змін у Чернігівській обласній лікарні є те, що вже три її відділення, зокрема урологічне і торакальне, отримали статус «Чиста лікарня безпечна для пацієнта», засвідчений фахівцями асоціації «Служба організації інфекційного контролю». Сьогодні ж персоналу відділень були вручені відповідні відзнаки.

Крім огляду результатів робіт на об’єктах Чернігівської обласної лікарні, присутні управлінці – голова ОДА Валерій Куліч, народний депутат Сергій Березенко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, начальник управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш та головлікар обласного комунального лікувального закладу Андрій Жиденко – обговорили проект подальшого розвитку лікарні в контексті підтримки і реорганізації галузі загалом. Адже оновлення і якісне забезпечення закладів обласного рівня, на переконання голови ОДА Валерія Куліча, є першочерговим пріоритетом.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.