Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:11:15

Піротехніки з підводного розмінування ДСНС та Держспецслужби транспорту провели спільні тренування

26.02.2016   07:35

25 лютого піротехніки відділення з підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС в області разом з колегами водолазного відділення 8-го навчального центру Держспецслужби транспорту на одній з водойм Чернігова провели спільні тренування.

Захід мав за мету піротехнікам аварійно-рятувальних служб різних структур практично відпрацювати дії з проведення невідкладних робіт у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

В ході проведення тренувань водолази в умовах наявності на воді прошарку льодового покрову та поганої видимості, проводили роботи з глибинного орієнтування, пошуку на дні водойм вибухонебезпечних предметів, їх підйому на поверхню за допомогою спецобладнання, а також рятування людей, що провалилися з під кригу. Незважаючи на те, що працювати довелось кілька годин у крижаній воді, всі заплановані завдання були виконані в повному обсязі.

Слід зазначити, що відділення з підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС в області створене у 2013 році і на сьогоднішній день оснащене сучасним спорядженням і технічними засобами. До його складу входять 6 висококваліфікованих фахівців, які мають відповідний практичний досвід та пройшли додаткові навчання щодо виконання водолазних робіт різного призначення. Особовий склад неодноразово залучався до обстеження дна акваторій водойм, технічного стану підводних частин гідротехнічних споруд і обладнання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини