Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:38:43

Міський голова Чернігова обговорив з будівельниками основні завдання містобудівної політики у місті

25.02.2016   08:22

Владислав Атрошенко провів нараду з представниками крупних будівельних компаній м. Чернігова. Міський голова закликав будівельників долучитися до спільного опрацювання основних напрямків містобудівної політики у Чернігові.

"Будівельна галузь – це локомотив економіки. Якщо є будівництво – країна живе, працюють всі галузі економіки, поповнюється місцевий бюджет, створюються умови для нормального життя", - наголосив Владислав Атрошенко.

Міський голова заявив про свої наміри впровадити такі механізми управління, які викликатимуть максимальну довіру до міської влади з боку людей та представників бізнесу. Він запевнив у своїй підтримці будівельного бізнесу щодо забезпечення рівних умов для всіх, спрощенні проходження всіх необхідних процедур в межах компетенції міської влади й виключення корупційної складової у співпраці представників бізнесу і місцевої влади.

"Я прихильник стимулювання будівництва у місті. Необхідно будувати більше житла й, що важливо, поповнювати міський бюджет для подальшого розвитку міста", - підкреслив  міський голова.

Під час спілкування представники будівельних компаній визначили проблемні питання, з якими вони стикаються у своїй діяльності, та висловили свої думки з приводу окреслення містобудівної політики у місті на декілька кроків уперед, на перспективу. На їх переконання, "будівельні крани мають працювати, а не простоювати. Адже за 1 місяць баштовий кран приносить прибуток близько 1 млн грн".

За підсумками наради Владислав Атрошенко дав низку доручень юридичному відділу, управлінням земельних ресурсів, житлово-комунального господарства щодо вивчення та вирішення порушених питань.

Так, учасники наради дійшли спільної думки щодо необхідності відновлення та активізації роботи містобудівної ради. Адже містобудівна рада як колегіальний орган має професійно розглядати і обговорювати містобудівні, архітектурні та інженерні проектні  рішення об'єктів архітектури та містобудування.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини