Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:25:23

Припинено порушення митних правил при експорті деревини

19.02.2016   08:33Агенцiя

Співробітники Чернігівської митниці ДФС виявили порушення при оформленні експортного вантажу «Дошка дубова не обрізна, не стругана».

Згідно наданих декларантом товаросупровідних документів, вантаж направлявся з Києва до Вільнюса. Митна декларація була прийнята до оформлення на митному посту «Чернігів-вантажний».

За результатами аналізу ризиків митники провели повний переогляд вантажу, у результаті якого виявили розбіжності між даними, що зазначені у документах, та наявними лісоматеріалами.

Подальшою перевіркою встановили, що фактично переміщуваний товар значно відрізняється від задекларованого.

Зокрема кількістю: замість заявлених 17,5 тисяч м3  намагалися вивезти 19,9. 

Не співпадали і розміри дощок. Відтак виникли підстави перевірити достовірність сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, виданого лісовою дослідною станцією.

У рамках проведення спільної операції «Рубіж-2016» оперативниками Головного Управління ДФС у Чернігівській області було проведено заходи, спрямовані на перевірку законності видачі сертифікату на лісоматеріали.  Завдяки чому встановили, що даний документ був отриманий київським підприємцем (відправником вантажу) незаконним шляхом.

Чернігівською митницею порушено адмінсправу за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Лісоматеріали на суму близько 150 тисяч гривень, що переміщувались з порушенням, затримані до рішення суду.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини