Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:16:40

Представники офіційної делегації ЄС відвідали Чернігів

17.02.2016   08:09

16 лютого Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко провів зустріч з керівниками програми «Сталі урбаністичні Демонстраційні проекти ЄС в містах України та державах Східного партнерства». Тема зустрічі: «Підвищення інвестиційної привабливості Чернігівського регіону».

У складі офіційної делегації ЄС до Чернігова прибули:Ян Ваандерс – керівник програми CoM-DeP, Максим Верещак – експерт CoM-DeP, Федір Фесюн – виконавчий директор Чернігівського Регіонального відділення Асоціації міст України, радник з питань державно-приватного партнерства.

Участь у заході взяли також Людмила Максименко – начальник управління економічного розвитку міста, Ярослав Куц – начальник управлінняжитлово-комунального господарства,Юрій Сухомлин – заступник начальника управління стратегічного розвитку міста та туризму – начальник відділу стратегічного планування.

Учасники зустрічі обговорили можливі форми майбутньої співпраці, зокрема у питаннях сталого енергетичного розвитку міста та залучення інвестицій в сектор енергетики та енергозабезпечення, запровадження комплексних програм енергозбереження, подолання проблем у комунальній енергетиці.

Владислав Атрошенко зазначив, що він як міський голова зацікавлений у докорінній зміні формату взаємовідносин місцевої влади, громади міста та представників бізнесу.

"Це повна демократизація місцевої влади – електронне самоврядування, прозоре використання бюджетних коштів, відкритість всієї діяльності органів місцевого самоврядування й, що важливо, гласність, публічність у взаємовідносинах з інвесторами", - підкреслив міський голова.

В. Атрошенко назвав ряд пріоритетних завдань для Чернігова, серед яких: енергозбереження, реконструкція теплових мереж, розвиток транспортної структури, впровадження проекту "Розумне й безпечне місто", технічне переоснащення підприємств, вуличне освітлення, утеплення багатоквартирних будинків та ін.

Представники делегації зазначили, що країни Євросоюзу налаштовані на пошук надійних партнерів в Україні у різних напрямках. Єврокомісія готує ряд програм, спрямованих на реалізацію проектів, окреслених в "Угоді Мерів" і розглядає Чернігів у сфері своїх інтересів.

Міський голова запевнив, що міська влада Чернігова відкрита для діалогу з іноземними партнерами для налагодження плідного взаємовигідного співробітництва.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини