Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:42:08

Залізничному парку бути

16.02.2016   11:32

Інтернет-виданнями Чернігівщини поширено інформацію про намагання прокуратури Чернігівської області забудувати земельну ділянку по вулиці Жабинського, 2а в місті Чернігові, у т.ч. й за рахунок земель, передбачених для облаштування Парку культури і відпочинку «Залізничний».

З урахуванням наведеного повідомляємо наступне.

Рішеннями Чернігівської міської ради від 29.11.2013 та 30.01.2014 прокуратурі області надано дозвіл на розробку, а в подальшому затверджено проект землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки площею 1,3 га для будівництва житлового-адміністративного комплексу. Відомості про право постійного користування земельною ділянкою 12.02.2014 внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Декларацію про початок будівельних робіт зареєстровано 23.09.2014.

Надалі рішенням Чернігівської міської ради від 12.03.2015 створено Парк культури і відпочинку «Залізничний» площею близько 2 га, що прилягає до території будівельного майданчика. При цьому конкретні межі майбутнього парку не визначено, а сама його територія перебуває в неналежному стані: відсутнє освітлення, доріжки, дитячі майданчики, колись існуючий там фонтан практично повністю зруйновано. Внаслідок особливостей ландшафту в осінній та весняний періоди ця територія заповнюється ґрунтовими водами. При відсутності освітлення та наявності транспортних вузлів до цього доповнюється і складна криміногенна ситуація.

Поряд з цим зазначаємо, що прокуратура Чернігівської області не допустить порушень законодавства при проведенні будівельних робіт на отриманій в постійне користування земельній ділянці.

Враховуючи суспільний резонанс та демонструючи відкритість з усіх питань, у т.ч. пов’язаних із обставинами будівництва по вулиці Жабинського, 2а, прокуратура області найбільше зацікавлена в дотриманні прав та законних інтересів як жителів прилеглих до будівництва територій, так і всіх чернігівців.

З цією метою, враховуючи пропозиції, висловлені громадськістю, зазначаємо, що підрядником будівництва проведено коригування плану забудови, внаслідок чого безпосередньо під забудову із закріплених за  прокуратурою області 1,3 га підпадає лише 0,28 га, які знаходяться поза територією парку.

Крім того, існуючі зелені насадження будуть збережені. Підрядником будівництва взято на себе зобов’язання упорядкувати сам парк: провести розчищення та вивезти сміття; з урахуванням наявності прилеглих будинків облаштувати дренажні системи, пішохідні доріжки та дитячі майданчики; встановити освітлення.

Дотримання прав громадян перебуває на контролі прокуратури області.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини