Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:44:03

Про Тебе пам’ять бережуть в серцях

04.02.2016   07:44Агенцiя

Скребець Василь Олексійович (24 червня 1949 року - 28 січня 2016 року)

28 січня 2016 року пішов за межі вічності видатний український науковець, засновник екологічної психології в Україні, завідувач кафедри екологічної психології та психічного здоров’я Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, доктор психологічних наук, професор. Заслужений працівник освіти України.

У 1977 році закінчив факультет психології Московського державного університету ім. М.В. Ломоносова (стаціонар) за спеціальністю “Психолог. Викладач психології”.

У 1987 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Индивидуально-психологические особенности старших школьников в связи с их физической подготовленностью и профориентацией» (спеціальність 19.00.01 – загальна психологія) в Науково-дослідному інституті загальної та педагогічної психології Академії педагогічних наук СРСР.
Вчене звання старшого наукового співробітника присвоєно рішенням ВАК при Раді  Міністрів СРСР від 03 квітня 1991 р.

Захист докторської дисертації з теми «Особливості екологічної свідомості в умовах наслідків техногенної катастрофи» відбувся в Інституті психології ім. Г.С. Костюка АПН України 04.07.2006 р.
 
Рішенням Президії Вищої атестаційної комісії України від 15.02.2007 р. присуджено науковий ступінь доктора психологічних наук зі спеціальності 19.00.01 - загальна психологія, історія психології.

Вчене звання професора присвоєно рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 01 липня 2011р.

Указом Президента України від 23 серпня 2011 р. присвоєно звання “Заслужений працівник освіти України”.  
 

Колектив кафедри висловлює глибоке співчуття рідним та близьким покійного

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини