Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:30:54

Поліція затримала злодія, який тросом виривав двері гаражів

02.02.2016   12:56

Поліцейські відділення кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції затримали зловмисника, на рахунку якого півсотні крадіжок з гаражів чернігівців.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Олександр Крук, до чергової частини надходили заяви від чернігівців, що у них з гаражів були здійсненні крадіжки.

При виїзді слідчо-оперативної групи на місце події правоохоронці встановлювали обставини, за яких крадій проникав до приміщень. В одних випадках зловмисник виламував замки за допомогою лома, в інших – прив’язував до дверей трос і власним легковиком виривав двері.

Правоохоронці провели спецоперацію, в ході якої перекривалися мікрорайони з автокооперативами та гаражами, які не охоронялися. Саме в ході проведення оперативно-профілактичних заходів підозрюваний і був затриманий «на гарячому» під час спроби крадіжки. Зловмисник якраз прив’язав троса до власної автівки та приготувався вирвати двері з гаража.

Підозрюваного затримали та доставили до відділу поліції. Він зізнався у скоєному та надав правдиві свідчення про причетність до півсотні крадіжок. Зі слів зловмисника, отримані за продаж викраденого гроші він витрачав на наркотики.

Цей чернігівець і раніше затримувався поліцейськими за аналогічні крадіжки ще в минулому році. За скоєне йому обирався запобіжний захід – особисте зобов’язання. Наприкінці минулого року чоловік за вироком суду отримав 4 роки позбавлення волі, але крадій подав апеляційну скаргу. На час її розгляду запобіжний захід не був змінений і чоловік взявся за старе – продовжував здійснювати крадіжки.

Олександр Крук повідомив, що за фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.