Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:48:41

Протягом трьох діб поліція розкрила розбійний напад

26.01.2016   10:20

Поліцейські Варвинського відділення Прилуцького відділу поліції спільно з оперативниками з Головного управління Національної поліції в Чернігівській області протягом трьох діб встановили та затримали розбійника, який за тисячу гривень мало не вбив свого колишнього колегу.

Як розповів начальник Варвинського відділення Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції Олександр Каліш, в ніч з 21 на 22 січня до відділення поліції надійшло повідомлення з райлікарні про те, на лікування доставили потерпілого з рубаними ранами голови.

19-річний потерпілий був охоронником на місцевому сільськогосподарському підприємстві. На місце пригоди одразу ж виїхали слідчо-оперативна група, керівництво Варвинського відділення та Прилуцького відділу поліції, міжрайонної прокуратури. Пізніше до них приєдналися і два досвідчені оперативники з кримінальної поліції Головного управління Національної поліції в області.

Оглядом місця події та опитуванням робітників підприємства було встановлено, що серед ночі до будинку охорони приходив хтось сторонній. Але, як пояснили свідки, цей сторонній спокійно підійшов до сторожового пса, і той, не те щоб гавкати, а навіть лащився до нього. Отже - хтось із нинішніх або колишніх працівників.

Опитавши всіх працівників в сільськогосподарському підприємстві, які в ту ніч працювали в нічну зміну, переглянувши та проаналізувавши документи фірми щодо прийому та звільнення працівників протягом останніх місяців, поліцейські вийшли на колишнього працівника, жителя Прилук, раніше неодноразово судимого, який працював охоронником на цьому ж підприємстві та зовсім нещодавно звільнився. Почалися пошуки підозрюваного.

Наприкінці третьої доби пошуків на одній з орендованих квартир в Прилуках, підозрюваного було затримано та доставлено до Варвинського відділення поліції. 37-річний прилучанин, раніше судимий за крадіжки та пограбування, зізнався у скоєному та дав правдиві свідчення. Майже одночасно оперативники знайшли та вилучили з ломбарду мобільний телефон потерпілого.

Причину сварки підозрюваний пояснив банальною особистою неприязню до потерпілого та корисливими мотивами - спокусився на телефон і тисячу гривень. Наразі інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) - карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Підозрюваного в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Досудове розслідування триває.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини