Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:31:27

Керівництво ГУНП в Чернігівській області зустрілося з особовим складом батальйону "Чернігів"

30.12.2015   17:59Агенцiя

Учасники зустрічі обговорили питання грошового забезпечення бійців спецпідрозділу поліції та умови нарахування «бойових» виплат за участь в антитерористичних заходах.

В соцмережах ширяться чутки про затримку з виплатою грошового забезпечення та ситуацію з «бойовими» виплатами бійцям батальону, які скоротилися в декілька разів.

У зв’язку з цим керівництво ГУНП в Чернігівській області та управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку провело зустріч з особовим складом батальйону «Чернігів» аби роз’яснити ситуацію та випередити появу різних кривотолків та домислів.

В зустрічі взяли участь заступник начальника ГУНП полковник поліції Олександр Селіверстов, начальник управління кадрового забезпечення ГУНП підполковник поліції Костянтин Фещенко та начальник управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУНП майор поліції Алла Березинська.

Так, Алла Березинська повідомила бійцям, що затримка із виплатами сталася не з вини ГУНП. Оскільки тільки 29 грудня близько 13:15 управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Національної поліції в Чернігівській області отримало решту суми, необхідної для повної виплати грошового забезпечення батальйону «Чернігів».

Вже після обіду того ж дня УФЗБО ГУНП направило в органи казначейської служби документи, необхідні для виплати грошового забезпечення та перерахування коштів на карткові рахунки поліцейських. Тож 30 грудня зарплата буде виплачена.

Що стосується «бойових» виплат, то 29 грудня УФЗБО ГУНП отримало лист з департаменту фінансового забезпечення Національної поліції України про направлення коштів для преміювання поліцейських, відряджених в Луганську/Донецьку області для виконання антитерористичних заходів в умовах особливого періоду за листопад-грудень.

Премії нараховані поліцейським, її середній розмір становить 1144,27грн. Невдоволення бійців викликав саме розмір цих виплат, які зменшилися в декілька разів.

Фінансисти роз’яснили, що це не «бойові», а премії, оскільки дотепер не внесені відповідні зміни в Закон України «Про боротьбу з тероризмом» в частині участі Національної поліції в антитерористичних заходах. В законі не прописаний механізм здійснення «бойових» виплат поліцейським, тому й виникла ситуація, коли у управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУНП немає правових підстав для здійснення цих виплат.

Учасники зібрання висловили сподівання, що ці вкрай необхідні зміни будуть внесені в закон найближчим часом.

Начальник УФЗБО ГУНП Алла Березинська відповіла на ряд питань бійців, зокрема про умови забезпечення поліцейських батальйону «Чернігів» харчуванням і виплатами на витрати у відрядженні.
Серед злободенних питань, які правоохоронці жваво обговорювали з керівництвом ГУНП, було й прохання нарешті призначити командира батальйону, адже тривала відсутність керівника створює масу проблем і самому підрозділу, і особовому складу.

Також лунало питання достовірності інформації про переформатування батальйону в роту, на що начальник управління кадрового забезпечення ГУНП підполковник поліції Костянтин Фещенко запевнив, що наразі ніяких документів, які б зобов’язували зменшити підрозділ чи внести зміни до штатного розпису, немає.

Керівники запевнили поліцейських, що завжди готові до діалогу та конструктивну і закликали бійців обговорювати всі проблеми для їх повного вирішення.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини