Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:16:02

Передавати показання лічильників газу потрібно з 1 по 5 число

30.12.2015   10:10Агенцiя

Згідно нових правил, прописаних в Кодексі газорозподільних систем, споживачам газу необхідно зафіксувати показання газового лічильника станом на 1-ше число і передати «Чернігівгазу» дані з 1-го по 5-те число місяця, наступного за розрахунковим.

Розрахунковим періодом за спожитий газ визначено календарний місяць. Аби по кожному домогосподарству зафіксувати фактичні обсяги споживання природного газу і коректно сформувати нарахування в квитанціях, газорозподільній компанії потрібно щомісячно отримувати дані побутових лічильників. Споживачам, які не передадуть показання до 6-го числа, обсяг споживання визначатиметься на рівні планового місячного об’єму на відповідний період, що розраховується виходячи з профілю споживача.

На сьогодні побутові споживачі мають можливість передати показання декількома способами, в тому числі і дистанційними, що значно полегшує і прискорює обмін даними:

- через Особистий кабінет на сайті 104.ua. Для цього треба зареєструватися або увійти до кабінету, якщо споживач вже зареєстрований;

- зателефонувати до Контакт-центру за номером (0462) 61-62-04 або (0462) 61-63-04. Для мешканців районів області код для дозвону (022), код (0462) - для дзвінків з мобільного телефону;

- електронною поштою contact@cn.104.ua;

- вказати показання лічильника газу станом на 1 число місяця у платіжному документі за попередній місяць і оплатити рахунок до 5-го числа;

- особисто на прийомі у оператора з 30 числа поточного по 3 число наступного місяця.

- по телефону абонслужби.

«Зараз наша компанія пропонує декілька способів передачі показань лічильників. Споживачі можуть обрати для себе найзручніший. Але ми просимо не зволікати з наданням показань і намагатися зробити це якмога оперативніше – 1,2 або 3-го числа. Для зручності споживачів компанія змінила графік роботи всіх абонслужб. Відтепер, з 30 числа поточного по 3 число наступного місяця оператори працюватимуть винятково на прийом показань», - поінформував перший заступник голови правління ПАТ «Чернігівгаз» Сергій Савченко.

Найоперативнішим і найзручнішим способом передачі показань є Особистий кабінет. Вже за годину споживач зможе побачити оновлені дані і свій баланс. На занесення в програму кубометрів, переданих іншими каналами зв`язку, знадобиться декілька днів.

«Особистий кабінет допомагає суттєво полегшити і пришвидшити процес передачі показань. Окрім цього, нещодавно для користувачів кабінету стали доступними нові функції – це друк квитанції, а отримувачі субсидій мають змогу побачити суми своїх компенсацій», - зазначив директор «Чернігівгаз Збуту» Іван Луста.

Нагадаємо, 27 листопада 2015 р. набув чинності Кодекс газорозподільних систем, розроблений відповідно до Закону України "Про ринок природного газу». В документі визначено взаємовідносини облгазу із суб’єктами ринку природного газу, а також встановлено правові, технічні, організаційні та економічні засади функціонування газорозподільних систем.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини