Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:46:13

У кандидатів в поліцейські є питання до рекрутерів. ВІДЕО

30.12.2015   08:05

Хто служитиме в новій поліції в Чернігові, ми тепер приблизно уявляємо. Остаточно побачимо у лютому, коли відібрані кандидати повернуться з навчання. А от хто НЕ служитиме, видно вже зараз.

І в цих людей дуже багато питань до рекрутерів. Щоправда, знайти їх у Чернігові, цих рекрутерів, екс-кандидати в поліцейські не можуть. Тому і прийшли вони сьогодні разом з громадськими активістами до головного управління Національної поліції в області – зі своїми питаннями. Питання і відповіді чули наші кореспонденти.

Вадим Умаров – один з тих тисяч кандидатів, які не пройшли відбір до нової поліції Чернігова. Принаймні, поки не пройшли. Принаймні, документально. Історія його «кандидатства» типова: один тест, другий, третій… А далі – тиша. Людина витратила кілька місяців свого життя на вступ до поліції. І ніхто йому навіть не сказав, чому він не пройшов.

Разом з громадськими активістами вчорашні кандидати у полісмени прийшли під стіни головного управління Національної поліції. Люди кажуть, що проходили відбір без проблем, вірили в нову правоохоронну систему, а чому залишилися поза нею – невідомо. Можливо, не зрозуміли принципів самої системи. Головна проблема, кажуть протестуючі, — непрозорість системи відбору.

За словами виконуючого обов’язки начальника головного управління Нацполіції Едуарда Альохіна, його відомство надавало лише технічну допомогу представникам рекрутерської служби, яка проводила відбір. Всі звинувачення на адресу управління, в тому числі і те, що хтось десь вимагав хабарі, відкидає.

Учасники протесту під стінами управління поліції обіцяють не зупинятися — хочуть все ж таки в обличчя побачити людей, які вирішили, що вони не можуть бути поліцейськими.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини