Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:57:05

"Єдина родина Чернігівщини". ВІДЕО

21.12.2015   15:43Агенцiя

Вже втретє протягом року зусиллями волонтерських організацій була проведена акція «Єдина родина Чернігівщини» з метою підтримки сімей загиблих героїв. Цього разу акцію провели в Чернігові у приурочили до дня Святого Миколая.

За даними волонтерів, Чернігівщина втратила 138 захисників на Сході України. На жаль, цифра загиблих за свободу нашої держави зростає. І це висока ціна, яку платить український народ за свою незалежність. Зрозуміти, допомогти і розрадити родини загиблих героїв – саме таку місію на себе взяли активісти Єдиного волонтерського центру, інших громадських організацій. Вже втретє вони організовують захід задля підтримки таких сімей.
 
Модератором цієї акції став департамент цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації у співпраці з центром психолого-соціальної допомоги «Ресурс».
 
В обласному філармонійному центрі відбулася зустріч дітей з казковими героями. А в цей час дорослим надавалися юридичні та психологічні консультації.
 
Дуже зворушливо виглядала хода за участі сімей загиблих героїв та представників громадськості і влади до Катерининської церкви. Тут військові вишикувались у дві шеренги й тримали портрети воїнів, що віддали свої життя за Україну. У соборі відбулося богослужіння, а на Красній площі Чернігова – покладання квітів до пам’ятної стели. «Герої не будуть забуті, а пам’ять про них житиме завжди», — на цьому наголосили організатори акції «Єдина родина Чернігівщини».
 
В облдержадміністрації очільник області Валерій Куліч пообіцяв робити все для вирішення проблем сімей загиблих героїв, серед яких – і належне медичне обстеження із застосуванням високоточної медичної апаратури, і забезпечення пільгового зубопротезування, і своєчасне та об’єктивне розслідування органами внутрішніх справ фактів смертей військовослужбовців. Ну а сім’ї героїв України залишилися вдячними за організацію такого важливого для них заходу.
 

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини