Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:57:27

Патрульні затримали двох хуліганів з пістолетом і гранатою

18.12.2015   09:03

Завдяки рішучим професійним діям посилений патруль Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області затримав озброєних пістолетом і гранатою хуліганів, які напали на двох 18-річних юнаків.

Для стабілізації оперативної обстановки, забезпечення охорони публічного порядку, безпеки, прав та свобод громадян Прилуцьким відділом поліції ГУНП в Чернігівській області проводиться комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання Прилук та Прилуцького району, а також включених до Прилуцького відділу території обслуговування відділень.

На території обслуговування діють посилені наряди. 16 грудня в Прилуках двоє чоловіків без видимих причин напали на двох 18-річних хлопців, погрожуючи розправою. При цьому один із зловмисників дістав з кишені пістолет та вистрілив у повітря.

Юнаки втекли від правопорушників та звернулися по допомогу до патрульних. Правоохоронці негайно приступили до пошуку і затримання нападників. Через деякий час поліцейські помітили біля однієї з багатоповерхівок двох чоловіків, схожих за описом на правопорушників.

Під час спілкування з поліцейськими чоловіки поводили себе досить знервовано, а потім раптом побігли, по дорозі викинувши щось з кишені. Утікачів правоохоронці затримали. Річчю, якої намагалися позбутися утікачі, виявився пістолет Стечкіна з двома набоями в магазині. Після цього на місце події одразу прибула слідчо-оперативна група.

Затримані прилучани 23 і 25 років раніше конфліктів із законом не мали. Правоохоронці провели огляд помешкання правопорушників. Вдома в одного з парубків був виявлений та вилучений корпус ручної гранати Ф-1, запал до неї та 6 набоїв калібру 9мм. Зброя і боєприпаси направлені на експертизу.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Всім громадянам, які незаконно володіють зброєю, боєприпасами чи вибуховими речовинами, поліція радить для уникнення кримінальної відповідальності добровільно здати їх у поліцію, адже закон передбачає звільнення від відповідальності тих осіб, що добровільно здали зброю, вибухівку чи боєприпаси.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини