Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:23:48

Понад півтори тисячі громадян взяли участь у заходах декади зайнятості на Чернігівщині

18.12.2015   08:45Агенцiя

Завершилась Декада зайнятості для учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю, що проходила в Україні і на Чернігівщині зокрема з 1 по 10 грудня 2015 року.

Акція проводилась з метою активізації роботи служби зайнятості з громадянами цих категорій, надання їм всебічної допомоги у пошуку роботи, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, а також привернення уваги суспільства та посилення взаємодії з місцевими органами влади, представниками сторін соціального діалогу, роботодавцями, громадськими та волонтерськими організаціями, іншими зацікавленими структурами щодо вирішення проблем зайнятості учасників АТО та людей з інвалідністю.

- Сьогодні під особливою увагою всіх установ соціальної сфери, в тому числі й служби зайнятості, перебувають демобілізовані військовослужбовці та учасники антитерористичної операції. З початку року на обліку в центрах зайнятості області перебували 739 учасників АТО. Працевлаштовано 138, половина з яких стали підприємцями, отримавши фінансову підтримку від служби зайнятості. Крім того, 84 наших захисників було залучено до робіт тимчасового характеру, 90 – направлено на професійне навчання, - зазначив заступник директора Чернігівського ОЦЗ Сергій Роговець. - Серед клієнтів служби зайнятості, які звертаються за допомогою у пошуку роботи, є й люди з інвалідністю. Це особлива категорія клієнтів, яка потребує індивідуального підходу та особливої уваги. Адже підбір роботи для них здійснюється з врахуванням обмежених фізичних можливостей та медичних протипоказань. Протягом січня-листопада поточного року на обліку в службі зайнятості перебувало 1354 людини з інвалідністю. З них 400 осіб працевлаштовано, 80 - залучено до тимчасової зайнятості. Серед працевлаштованих інвалідів є й ті, хто ризикнув започаткувати власну справу, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово. В результаті в області на 21 підприємця стало більше».

У рамках Всеукраїнської декади зайнятості на Чернігівщині були проведені різноманітні заходи: дні відкритих дверей центрів зайнятості, презентації роботодавців, професій, курсів навчання, навчальних закладів, семінари для безробітних учасників АТО та осіб з інвалідністю, ярмарки та міні-ярмарки вакансій, тренінги з психологічної підтримки, виїзні акції до місць лікування та реабілітації учасників АТО, профорієнтаційні заходи для дітей-інвалідів в школах-інтернатах, засідання «круглих столів», зустрічі та семінари з роботодавцями, соціальними партнерами, представниками влади, громадських та волонтерських організацій з питань сприяння зайнятості та надання всебічної підтримки учасників АТО та інвалідів тощо.

Загалом було проведено 101 захід, який відвідали 1589 осіб, з них 515 учасників АТО та 654 особи з інвалідністю. Зокрема, 14 заходів пройшло поза межами центрів зайнятості, тобто у виїзному режимі, участь у них взяли 75 учасників АТО та 145 осіб з інвалідністю. До цих заходів активно залучались представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, роботодавці, представники державних установ, громадських та волонтерських організацій, які опікуються питаннями надання підтримки учасникам АТО, особам з інвалідністю. Своїми успішними історіями працевлаштування з шукачами роботи поділились колишні безробітні, яким працевлаштуватись допомогла служба зайнятості.

В результаті 32 безробітних отримали направлення на роботу, 14 осіб вже працевлаштовано на постійну роботу, 11 - на громадські та інші роботи тимчасового характеру, 6 громадян направлено на професійне навчання, 13 осіб, які пройшли навчання за програмою «Підприємець-початківець», відкриють власну справу.

Під час Декади зайнятості було проведено анкетування учасників заходів з питань задоволення послугами служби зайнятості. Всього в опитуванні взяли участь 570 осіб, з них 339 учасники АТО та 231 особа з інвалідністю. Аналіз результатів анкетування виявив високий рівень довіри опитаних до служби зайнятості, а також надасть можливість підвищити ефективність обслуговування вказаних категорій осіб.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини