Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:57:45

У "Десні" пройшли вишкіл понад 20000 захисників України

14.12.2015   09:56

Напередодні свята Дня сухопутних військ України – голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч відвідав 169-й навчальний центр Сухопутних військ ЗСУ, розташований у селищі Десна Козелецького району.

У ході ознайомчого огляду керівник виконавчої влади області поспілкувався з особовим складом і командуванням: «169-й навчальний центр має величезне значення для Збройних сил і обороноздатності країни загалом. За два роки на його базі було навчено понад 20000 солдатів.

І оскільки цей об’єкт розташований на Чернігівщині, ми, цивільна влада, маємо за обов’язок забезпечити все від нас залежне: в першу чергу – господарські питання, розв’язання побутових проблем», – зазначив Валерій Куліч.

Командир 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗСУ «Десна» Олег Мікац зауважив, що ставлення держави до війська за останні роки суттєво змінилося: «Ми відчуваємо реальну підтримку і від вищої державної влади, і від обласної. Сьогодні голова ОДА відвідав наш центр уперше за час роботи на посаді, але це лише тому, що всі проблемні питання, які у нас виникають, ми розв’язуємо спільно з обласною адміністрацією в робочому порядку. Як наслідок постійної співпраці, можу сказати, що гострих проблем, які потребують особистого втручання голови ОДА, зараз нема, бо всі вони розв’язуються у плановому режимі».

Також голова ОДА передав військовим необхідне зимове спорядження, яке було придбане за кошти платників податків у рамках обласної профільної програми. Список необхідного складали самі військові. Всього передано сто комплектів, кожен з яких складається з каремата, спальника, зимових тактичних чобіт, гумових чобіт, плаща і термобілизни.

Крім того, варто зазначити, що, на переконання командира навчального центру Олега Мікаца, який до роботи в «Десні» керував обороною Донецького аеропорту, нинішнє Українське військо стало потужною висококваліфікованою армією. «Підготовка особового складу докорінно змінилася за останні роки, – розповідає командир навчального центру. – Ми вчимо не лише за підручниками. Новобранцям ми передаємо реальний досвід, формуємо життєво необхідні, перевірені навички, які дійсно потрібні для успішного виконання завдань. Усі навчальні потреби забезпечено, немає такого, як раніше, щоб не вистачало пального чи снарядів для потреб із підготовки бійців. Сучасна строкова служба в лавах Збройних сил України – це щоденний активний тренінг. Важливо також те, що до війська тепер призивають не 18-річних хлопців, які щойно закінчили школу, а більш зрілих, тих, які в повній мірі відповідають за свої вчинки. Адже ми – не виховний заклад, 169-й навчальний центр Сухопутних військ – це місце підготовки сучасних висококваліфікованих захисників Батьківщини», – зазначив Олег Мікац.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини