Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:29:44

На Чернігівщині побудують "зелену" ТЕС

12.12.2015   11:04

Поблизу міста Корюківка мають намір побудувати теплоелектростанцію, яка працюватиме на відходах деревообробної промисловості та деревині, яка залишається після санітарної очистки лісів.

«Зелену» ТЕС потужністю 3,5 МВт готове звести ТОВ "Кліар енерджі" (м. Київ) в рамках інвестиційного проекту, передає Маяк.

Передбачається, що об’єкт забезпечить безперебійну подачу електроенергії в період пікових навантажень та зможе відпускати в енергомережу орієнтовно 20 млн кВт-год електроенергії щорічно, що суттєво покращить енергобаланс області і району.

Разом з тим, впроваджені на станції технології спалювання дозволять зменшити викиди окислів азоту, пилу та золи, а постійний моніторинг та автоматичне регулювання технологічних процесів - підтримувати рівень шкідливих викидів відповідно до європейських норм. На додачу, теплова електростанція не забруднюватиме водойми та землю.

Наразі у якості палива розглядається не лише тріска та неліквідні дрова, яких потрібно біля 30 тисяч тонн на рік, а й енергетична верба, плантації якої стрімко збільшуються на Київщині.

Родючий шар ґрунту на місці будівництва об’єкту – на 9,05 га - планують зняти і в подальшому використовувати для облаштування теплиць біля станції. Також інвестори планують встановити поблизу ТЕС сушку та започаткувати виробництво пиломатеріалів.

Передбачається, що підприємство-інвестор щорічно сплачуватиме до бюджету країни близько 12 млн гривень у вигляді різноманітних податків та зборів, а також створить близько 70 нових робочих місць.

У зведення Корюківської ТЕС вкладуть близько 8 млн євро інвестицій, які ТОВ "Кліар енерджі" залучило у європейських партнерів. Наразі компанія закупила котельне обладнання у британської компанії BIB COCHRAN, турбіну - у німецької «SIEMENS», а генератор – у іспанської «INDAR». Устаткування планується завезти в Україну після отримання необхідних погоджень і дозволів.

Крім Корюківської ТЕС компанія має намір побудувати в Україні ще два подібних об’єкти до 2020 року.

http://ecotown.com.ua/news/Na-CHernihivshchyni-pobuduyut-zelenu-TES/

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.