Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:03:28

Здійснено громадський моніторинг процедур державних закупівель і за результатами оприлюднено звіт

11.12.2015   08:54Агенцiя

Експерти Чернігівського Центру Прав Людини розповіли про результати діяльності проекту «Громадський контроль та боротьба із корупцією в сфері держзакупівель на Чернігівщині»на прес-конференції, яка пройшла 10 грудня.

В рамках проекту було здійснено громадський моніторинг процедур державних закупівель і за результатами оприлюднено звіт.

Серед основних висновків:

- за час проведення моніторингу не зафіксовано проявів конфлікту інтересів та не виявлено випадків корупції, також не було зафіксовано випадків змови між учасниками торгів;
- рівень конкуренції під час проведення відкритих торгів низький - в середньому участь в відкритих торгах приймають два учасники;
- майже половина відкритих торгів була взагалі відмінена через недостатню кількість учасників;
- через відсутність конкуренції не відбувається економія бюджетних коштів. Одна з причин – інфляційні очікування.

Публічнеобговорення висновків моніторингу та напрацювання шляхів вирішення виявлених проблем відбувалось разом з двома сторонами тендерного процесу – замовниками і потенційними учасниками з залученням громадськості та медіа.

В результаті були розроблені рекомендації по вдосконаленню процедур держаних закупівель в Управлінні освіти Чернігівської міської ради, які також можуть бути використаними у своїй діяльності іншими установами.

Завантажити документи можна за наступними посиланнями
Аналітичний звіт (http://dobrochyn.org.ua/wp-content/uploads/2015/12/A-report.pdf)
рекомендації (http://dobrochyn.org.ua/wp-content/uploads/2015/12/proposal.pdf)

Отримана та передана місцевій владі інформація стане основною для прийняття адміністративних рішень щодо залучення потенціалу громадськості (консультації, моніторинг, співпраця) та кадрових рішень (підвищення кваліфікації) длявдосконаленнясистеми державних закупівель.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини