Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:59:23

За добу рятувальники ліквідували 2 пожежі, що сталися внаслідок ігнорування правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення

09.12.2015   13:00

Зі зниженням температури, на Чернігівщині зросла кількість пожеж по причині порушення громадянами правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів опалення.

Особливого занепокоєння викликає стан пічного опалення в оселях людей похилого віку, інвалідів, багатодітних родин та осіб, що зловживають спиртними напоями. За статистикою, саме в їх помешканнях найчастіше виникають пожежі внаслідок того, що в більшості випадків прилади опалення утримуються в неналежному протипожежному стані. З початку опалювального сезону із зазначеної причин в Чернігівській області виникло 74 пожежі.

Так, 8 грудня о 19:59 виникла пожеж житлового будинку в с. Салтикова Дівиця Куликівського району. На місце події з райцентру прибули вогнеборці 8-го державного пожежно-рятувального посту. Завдяки їх оперативним діям пожежу о 21:20 локалізовано, а о 03:00 остаточно ліквідовано. Причиною пожежі послужило те, що господарі залишили біля топкового отвору печі дрова та інші домашні речі. Через нещільно зачинені дверцята випала жарина і спричинила їх займання. Вогнем знищено перекриття будинку на площі 50 кв. м., пошкоджені стіни та домашні речі.

Того ж дня о 21:00 до Служби порятунку  "101" у Бахмацькому районі надійшло повідомлення про загоряння господарської споруди на одному з приватних подвір’їв у с. Бахмач. Через 10 хвилин на місце події прибув пожежно-рятувальний підрозділ з райцентру. На той момент будівля майже повністю була охоплена полум’ям. Вогнеборці пожежу о 21:30 локалізували, а о 23:15 остаточно ліквідували. Завдяки оперативним діям вогнеборців не допущено розповсюдження вогню на житловий будинок та сусідні споруди. Ймовірною причиною пожежі послужила те, що господарі в сараї влаштували грубку, проте збудована вона була з грубими порушеннями правил пожежної безпеки. Саме відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем груби та дерев'яними конструкціями перекриття будівлі і призвело до виникнення пожежі. Вогнем знищено покрівлю, перекриття  по всій площі та майно господарів, що знаходилось у господарчій споруді.

У обох випадках до ліквідації пожеж було залучено 2 пожежні автоцистерни та 8 чоловік особового складу. 

Рятувальники ДСНС України звертаються до населення з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки. Не користуйтеся печами, які мають тріщини. Щоб уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно опалювальні прилади та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі. Пам’ятайте, що дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха й зберегти своє життя та майно.   

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини