Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:50:07

Засідання круглого столу в рамках акції "16 днів проти насильства"

09.12.2015   11:04

Упродовж останніх років у період з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства».

В рамках акції громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування та державної виконавчої служби, засобами масової інформації проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї.

Світовою громадськістю насильство визнано одним із ключових моментів, які ставлять людину в залежне становище, наносять величезну моральну шкоду суспільству і є перепоною на шляху подолання нерівності і дотримання людських прав.

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Валерій Семенець зазначив, що проблема насильства в родині є досить гострою для України в цілому та Чернігова зокрема. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства та жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна ще й тим, що від неї страждають діти. Страждають не лише від насильства стосовно себе, а й, спостерігаючи за насильством у своїй сім’ї, у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя.

В місті створено координаційну раду з питань соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. З моменту її існування відбулося 159 засідань, розглянуто справи понад 800 сімей. З початку року відбулося 11 засідань, розглянуто справи 115 сімей, 13 взято під супровід,  35 поставлено на облік.

Зі слів інспектора відділу Чернігівського відділу поліції головного управління національної поліції у Чернігівській області, майора поліції Наталії Горох, постійно тримається на контролі стан додержання законності у сфері захисту прав дітей, запобіганню насильства над ними, передусім у неблагополучних сім’ях. З початку поточного року складено 144 адміністративних протоколів за невиконання батьками, або особами, що їх замінюють, батьківських обов’язків.

Учасники круглого столу відзначили, що подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об’єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина.

В засіданні круглого столу взяли участь працівники відділів і управлінь міської ради, правоохоронних органів, громадські діячі та представники вищих учбових закладів м. Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини