Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:53:23

Відбувся круглий стіл, присвячений процесу реалізації Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року

09.12.2015   08:23Агенцiя

8 грудня в Чернігівській обласній раді за ініціативи ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» відбувся круглий стіл "Процес реалізації стратегії регіонального розвитку в Чернігівській області: проблеми, досягнення та перспективи".

Захід проводився в рамках проекту «Регіональна політика в Україні: громадський моніторинг стратегій регіонального розвитку», який реалізується Поліським фондом у партнерстві з Асоціацією регіональних аналітичних центрів, Інститутом громадянського суспільства, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад».

У заході взяли участь представники обласної ради, департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації, громадських організацій, місцевих ЗМІ та науковці.

Відкриваючи захід президент Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень Геннадій Максак розповів, що основною ідеєю проекту, в рамках якого відбувся захід, є підвищення ефективності державної політики у сфері регіонального розвитку шляхом залучення мережі аналітичних організацій громадянського суспільства для розробки, аналізу та моніторингу стратегій регіонального розвитку в Україні та впровадження рекомендацій по вдосконаленню стратегій регіонального розвитку на строк до 2020 року.

Дискусія за круглим столом пройшла на високому професійному рівні, а її учасники, серед яких були продемонстрували глибоке розуміння теми і зацікавленість в успішній реалізації Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року.

Вітаючи учасників зібрання, заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук запевнив, що обласна рада завжди налаштована на конструктивну взаємодію з усіма, чиєю метою є забезпечення динамічного розвитку Чернігівщини, поліпшення добробуту її мешканців, а також утвердження європейських та світових стандартів життя. 

Зі слушними порадами та зауваженнями щодо перспектив розвитку області звернулася до присутніх президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова.
У своєму виступі віце-президент Поліського фонду Євгеній Романенко представив учасникам результати дослідження щодо стану розробки та реалізації стратегій регіонального розвитку у 22 регіонах України.
Результати моніторингу стратегій показали, що в цілому по Україні процес розробки стратегій попри загальну скерованість в руслі офіційних вимог, засвідчує неготовність регіональних органів влади в масштабах країни до системних змін в сфері реалізації регіональної політики. Головним чином існує потреба зміни підходів до організації процесу розробки засадничих документів на принципах спроможності, публічності, транспарентності, діалогу, залучення зацікавлених сторін.

Детальніше на результатах моніторингу реалізації головного документу з розвитку регіону, а також його відповідності Державній стратегії регіонального розвитку України на період до 2020 року зупинилася експерт Поліського фонду Олена Рогова, відзначивши відкритість та готовність обласної державної адміністрації до співпраці.

Про особливості процесу реалізації Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року доповіла присутнім заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Хомик.

Під час жвавої та продуктивної дискусії учасники круглого столу звернули увагу на те, що для більш ефективної реалізації Стратегії розвитку Чернігівської області необхідно значну увагу приділити індикаторам моніторингу документу, а також узагальнити та візуалізувати завдання головного регіонального документу з урахуванням інтересів іноземних інвесторів.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини